Δακρυγόνα στο Κάιρο ενάντιων διαδήλωσης φοιτητών υπέρ του Μόρσι
Με δακρυγόνα και νερό επιχείρησε η αιγυπτιακή αστυνομία να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο, ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο.
Με δακρυγόνα και νερό επιχείρησε η αιγυπτιακή αστυνομία να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο, ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο.
Περίπου 300 φοιτητές, υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέκλεισαν δρόμο κοντά στο υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και του στρατού. Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη διαδήλωση και προχώρησε σε αδιευκρίνιστο αριθμό συλλήψεων.
Άλλη μια διαδήλωση φοιτητών έγινε στην πόλη Ζακαζίκ, τη γενέτειρα του Μόρσι, στο Δέλτα του Νείλου. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.
Οι φοιτητές που στηρίζουν τον Μόρσι οργανώνουν καθημερινά κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Τουλάχιστον 10 φοιτητές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση ενέκρινε νόμο με τον οποίο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κοντά σε χώρους λατρείας και επιπλέον επιβάλλεται να ζητηθεί άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών για οποιαδήποτε διαδήλωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες
- Μπρα ντε φερ για τα «λεφτόδεντρα»
- Πώς θα προστατέψετε καταθέσεις, ακίνητα από κατασχέσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442