Δακρυγόνα στο Κάιρο ενάντιων διαδήλωσης φοιτητών υπέρ του Μόρσι
Με δακρυγόνα και νερό επιχείρησε η αιγυπτιακή αστυνομία να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο, ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο.
Με δακρυγόνα και νερό επιχείρησε η αιγυπτιακή αστυνομία να διαλύσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη κοντά στο υπουργείο Άμυνας, στο Κάιρο, ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι που ανατράπηκε από τον στρατό τον περασμένο Ιούλιο.
Περίπου 300 φοιτητές, υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέκλεισαν δρόμο κοντά στο υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομίας και του στρατού. Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη διαδήλωση και προχώρησε σε αδιευκρίνιστο αριθμό συλλήψεων.
Άλλη μια διαδήλωση φοιτητών έγινε στην πόλη Ζακαζίκ, τη γενέτειρα του Μόρσι, στο Δέλτα του Νείλου. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.
Οι φοιτητές που στηρίζουν τον Μόρσι οργανώνουν καθημερινά κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Τουλάχιστον 10 φοιτητές έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με την αστυνομία.
Τον περασμένο Νοέμβριο η κυβέρνηση ενέκρινε νόμο με τον οποίο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κοντά σε χώρους λατρείας και επιπλέον επιβάλλεται να ζητηθεί άδεια από το υπουργείο Εσωτερικών για οποιαδήποτε διαδήλωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές από το σπίτι της οικογένειας
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
- Γεύμα εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου
- Προσφέρουμε τροφές για 50 αδέσποτες γατούλες – Στο πλευρό τους εθελόντρια
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (5/6): Δράση με Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και Roland Garros
- Παράνομος τζόγος: Φρένο στις τράπεζες για τα κέρδη από μη αδειοδοτημένους παρόχους
- Άννα Πρέλεβιτς: Οι πρώτες ημέρες με τις δίδυμες κόρες της που γεννήθηκαν πρόωρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442