Την Παρασκευή η απολογία Παπαχρήστου για τις μίζες στα εξοπλιστικά
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε από τον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα και ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα. Διά των συνηγόρων του δηλώνει ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση. Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία.
Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε από τον ανακριτή Διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος εκπρόσωπος γερμανικής εταιρείας που προμήθευσε το υπουργείο Άμυνας αυτοκινούμενα πυροβόλα όπλα και ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα.
Ο Δημήτρης Παπαχρήστος, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι του, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των αρχών και ότι θα εισφέρει στην ανάκριση όσα στοιχεία γνωρίζει για την υπόθεση. Τονίζεται, ωστόσο, από την υπεράσπιση του, ότι ο 78χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και αμνησία.
Τον κ. Παπαχρήστο κατονόμασε στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών Α.Κάντας.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας WEGMANN φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού.
Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ μεταξύ δημοσίου και εταιρείας KRAUUS – MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα