Στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων βρίσκονται οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Μιχ. Λιάπη εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον ίδιο για κυκλοφορία ανασφάλιστου αυτοκινήτου με πλαστές πινακίδες.

Ο πρώην υπουργός μετά την πρώτη αναβολή της υπόθεσής του και ενώ δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο έφυγε για -προγραμματισμένο, όπως ειπώθηκε- ταξίδι αναψυχής στη Μαλαισία εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Επιστρέφοντας την περασμένη Πέμπτη από τη Μαλαισία, ο Μ.Λιάπης, κάνοντας σχετικό νεύμα στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο, άφησε να εννοηθεί ότι «θα τα πούμε τη Δευτέρα». Εν τούτοις μέχρι το μεσημέρι δεν είχε φανεί στα δικαστήρια της Ευελπόιδων.

«Δεν ήταν ταξίδι αναψυχής. Ήταν ταξίδι ψυχικής εκτόνωσης. Ήθελα να ησυχάσω από το δράμα μου και να ηρεμήσω από τα φώτα της δημοσιότητας» είπε ο Μ.Λιάπης.

«Πρέπει να σας πω ότι ήταν ένα πολύ κουραστικό ταξίδι για μένα. Πήγα να ησυχάσω και εσείς δεν με αφήσατε» πρόσθεσε λίγο αργότερα απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ προχώρησε στη διαγραφή του από τα μητρώα μελών του κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην υπουργό επειδή παραβίασε πινακίδα προτεραιότητας (stop) στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ (Volkswagen Tuareg) που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι πινακίδες του συγκεκριμένου οχήματος είχαν κατατεθεί στην εφορία ενώ επίσης διαπιστώθηκε πως ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης και το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ