Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία πρώην υπουργού στη Βηρυτό

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία πρώην υπουργού στη Βηρυτό

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Λίβανο η κηδεία του πρώην υπουργού Μοχάμεντ Σατάχ, που είχε στραφεί εναντίον της Χεζμπολάχ και σκοτώθηκε την Παρασκευή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Οχήματα του στρατού έχουν σταθμεύσει περιμετρικά του κέντρου της Βηρυτού. Η αστυνομία έχει επιβάλει απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στις οδικές αρτηρίες του κέντρου της πόλης και στις γύρω περιοχές.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Λίβανο η κηδεία του πρώην υπουργού Μοχάμεντ Σατάχ, που είχε στραφεί εναντίον της Χεζμπολάχ και σκοτώθηκε την Παρασκευή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Οχήματα του στρατού έχουν σταθμεύσει περιμετρικά του κέντρου της Βηρυτού.

Η αστυνομία έχει επιβάλει απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στις οδικές αρτηρίες του κέντρου της πόλης και στις γύρω περιοχές, τη στιγμή που η χώρα ζει εκ νέου τον φόβο των στοχευμένων δολοφονιών, οι οποίες έπληξαν από το 2005 έως το 2012 προσωπικότητες επικριτικές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και του λιβανέζου συμμάχου του, τη σιιτική Χεζμπολάχ.

Ο Σατάχ που θεωρείτο ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του συνασπισμού της «14ης Μαρτίου», ο οποίος επιδιώκει την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία και την περιθωριοποίηση της Χεζμπολάχ, θα ταφεί στο μαυσωλείο του Ραφίκ Χαρίρι, του πρώην πρωθυπουργού που επίσης δολοφονήθηκε το 2005 σε επίθεση η οποία βύθισε τον Λίβανο σε οξεία πολιτική κρίση.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Σατάχ, αλλά ο συνασπισμός της «14ης Μαρτίου» ενοχοποιεί την κυβέρνηση της Δαμασκού και τη Χεζμπολάχ. Το σιιτικό κίνημα κατήγγειλε τη δολοφονία ως μια απόπειρα για να «καταστραφεί η εθνική ενότητα», ενώ η Δαμασκός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ο συνασπισμός κάλεσε τους Λιβανέζους να μετάσχουν μαζικά στην κηδεία, η οποία θα τελεστεί στο τζαμί Μοχάμαντ αλ-Αμίν, δίπλα στο μαυσωλείο.

Ο Σατάχ, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, ήταν στενός συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι, πρώην πρωθυπουργού και γιου του Ραφίκ Χαρίρι. Θεωρείτο μετριοπαθής προσωπικότητα και πολιτικός του διαλόγου, σε μια χώρα που έχει βαθιά διχαστεί ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους επικριτές του καθεστώτος της Δαμασκού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024