Συνεργάτες εγκληματικών οργανώσεων χαρακτηρίζει ο Ερντογάν τους δικαστές
Κατά των δικαστών που διεξάγουν τις έρευνες για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο στράφηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται «με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις» για να «κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους».
Κατά των δικαστών που διεξάγουν τις έρευνες για το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο στράφηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τους ότι συνεργάζονται «με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις» για να «κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους».
«Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα» κατήγγειλε ο Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του στη Μανίσα (δυτική Τουρκία).
«Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία» πρόσθεσε μιλώντας στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι πίσω από την έρευνα βρίσκεται μια «συμμορία στο εσωτερικό του κράτους».
Ο πρωθυπουργός στοχοποιεί, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.
«Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία. Δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται» επέμεινε ο Ερντογάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Λίβανος: Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για την Τύρο – Σκοτώθηκε Λιβανέζος στρατιώτης
- Καύσωνας τον Μάιο στην Ευρώπη: το νέο πρόσωπο της κλιματικής κρίσης
- Ο Βινίσιους θέλει να συνεχίσει στην Ρεάλ, αλλά δεν… βιάζεται
- Συνελήφθη 25χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Έκρυβε 76 κιλά κάνναβης στο σπίτι του
- Τα ανθρωποειδή ρομπότ στην Κίνα αποκτούν αριθμό ταυτότητας για λόγους ασφάλειας
- Ολυμπιακός: Ήδη 7.000 ανανεώσαν τα διαρκείας τους για τη νέα σεζόν
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Ανατροπή και συγκάλυψη από τον βοηθό του – «Τον άφησε να πεθάνει» λένε οι αδελφές του
- Το ΔΕΗ 3×3 Street Basketball επιστρέφει για τέταρτη χρονιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 27.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442