Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξανά στη Μέση Ανατολή την ερχόμενη εβδομάδα ο Τζον Κέρι

Ξανά στη Μέση Ανατολή την ερχόμενη εβδομάδα ο Τζον Κέρι

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μέση Ανατολή για μια νέα ειρηνευτική αποστολή. Θα είναι το 10ο ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη που πραγματοποιεί από το Μάρτιο ο Κέρι. Η προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Μέση Ανατολή για μια νέα ειρηνευτική αποστολή, έγινε το Σάββατο γνωστό από επίσημη παλαιστινιακή πηγή.

«Ο κ. Κέρι ενημέρωσε την Παλαιστινιακή Αρχή ότι θα επιστρέψει στην περιοχή στις 4 Ιανουαρίου, για να συζητήσει για την ειρηνευτική διαδικασία και τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ» δήλωσε παλαιστίνιος αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Θα είναι το 10ο ταξίδι στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη που πραγματοποιεί από το Μάρτιο ο Κέρι. Η προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε την περιοχή ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με μια καλά ενημερωμένη παλαιστινιακή πηγή, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προτίθεται «να παραμείνει για έναν ορισμένο αριθμό ημερών» στην περιοχή.

Ο Κέρι επιχειρεί να συμβιβάσει τις ισραηλινές και τις παλαιστινιακές θέσεις, οι οποίες εξακολουθούν να απέχουν πολύ μεταξύ τους, ώστε να επιτύχει μια συμφωνία-πλαίσιο» που να καθορίζει τις μεγάλες γραμμές μιας οριστικής διευθέτησης μεταξύ των δύο πλευρών, ει δυνατόν πριν από το τέλος της περιόδου των εννέα μηνών που ορίσθηκε κατά την έναρξη των συνομιλιών στα τέλη Ιουλίου 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024