Με απαισιοδοξία και τάσεις φυγής αντιμετωπίζουν οι πολίτες το 2014
Mε τάσεις φυγής και αρκετή απαισιοδοξία αντιμετωπίζουν οι πολίτες το 2014, όπως προκύπτει από την έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Το 55,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα έφευγε από τη χώρα αν του δινόταν η ευκαιρία, ενώ το 68,6% εκτιμά ότι τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας. Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Mε τάσεις φυγής και αρκετή απαισιοδοξία αντιμετωπίζουν οι πολίτες το 2014, όπως προκύπτει από την έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Το 55,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα έφευγε από τη χώρα αν του δινόταν η ευκαιρία, ενώ το 45,9% δηλώνει ότι έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί στην επαρχία.
Στην ερώτηση για το ποια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας οι επτά στους 10 προκρίνουν τις λέξεις «καταστροφή» (27,5%), «στασιμότητα» (25%) και «κρίση» (18,5%) .
Το 68,6% εκτιμά ότι τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας, έναντι μόλις 25,1% που θεωρεί ότι τα χειρότερα πέρασαν.
Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν ότι η κυβέρνηση (84,1%), ο ΣΥΡΙΖΑ (88,9%), οι επιχειρήσεις (89,8%) και τα συνδικάτα (95,2%) δεν κάνουν τίποτα ή ελάχιστα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση το 79,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας πρέπει να είναι προτεραιότητα για το 2014 και ακολουθεί η αντιμετώπιση της φτώχειας με 37,1%.
Πάντως, ένα 51% των πολιτών εκτιμά ότι είναι δυνατή η αντιμετώπιση της ανεργίας την επόμενη πενταετία, ενώ ένα 63,9% βλέπει μέλλον για την επιχειρηματικότητα.
Πρόθεση ψήφου
Στην έρευνα της Κάπα Research για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται σε ποσοστό 28,2% και ακολουθούν:
- ΝΔ 18,6%
- ΣΥΡΙΖΑ 19,7%
- ΠΑΣΟΚ 5%
- ΑΝΕΛ 3,8%
- Χρυσή Αυγή 7,1%
- ΔΗΜΑΡ 2,5%
- ΚΚΕ 4,9%
Στο αντίστοιχο ερώτημα για την περίπτωση που γίνονταν βουλευτικές εκλογές το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κινείται στο 19,4% και ακολουθούν:
- ΝΔ 21,7%
- ΣΥΡΙΖΑ 22,5%
- ΠΑΣΟΚ 5,6%
- ΑΝΕΛ 4%
- Χρυσή Αυγή 7,5%
- ΔΗΜΑΡ 2,8%
- ΚΚΕ 5,3%
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι 38,5% της ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς με 42,8% θεωρείται καταλληλότερος του Αλέξη Τσίπρα (34,5%) για πρωθυπουργός.
* Η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Rese rach έγινε το διάστημα 18-19 Δεκεμβρίου 2013 σε δείγμα 1.010 άτομα άνω των 18 ετών. Μέγιστο σφάλμα: 3,08% και διάστημα εμπιστοσύνης: 95%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την αποστολή τουρκικών F-16 στην κατεχόμενη Κύπρο
- Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν – Πλήττουμε και κατατροπώνουμε τους εντολοδόχους του
- Νορβηγία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτου μετά από περιστατικό σε συναγωγή στο Τρόντχαϊμ
- Σαμσουνσπόρ – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-3: «Αγκαλιά» με την πρόκριση οι Ισπανοί
- Μονακό – Ολυμπιακός 81-80: «Ερυθρόλευκη»… αυτοκτονία στο Πριγκιπάτο
- Europa League: Πρώτο βήμα για Άστον Βίλα (1-0) και Πόρτο (2-1), χωρίς νικητή το Μπολόνια – Ρόμα (1-1)
- LIVE: Θέλτα – Λιόν
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – ΑΕΚ Λάρνακας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442