Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματηρή έκρηξη στο κέντρο της Βηρυτού, νεκρός και πρώην υπουργός

Αιματηρή έκρηξη στο κέντρο της Βηρυτού, νεκρός και πρώην υπουργός

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κεντρικό τμήμα της Βηρυτού, κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, με στόχο όπως όλα δείχνουν τον πρώην υπουργό Μοχάμεντ Σατάχ, που έχει στραφεί εναντίον της Χεζμπολάχ. Στην έκρηξη έχουν σκοτωθεί ο Σατάχ και τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα.

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κεντρικό τμήμα της Βηρυτού, κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, με στόχο όπως όλα δείχνουν τον πρώην υπουργό Μοχάμεντ Σατάχ, που έχει στραφεί εναντίον της Χεζμπολάχ.

Ο Σατάχ, σουνίτης, έχει διατελέσει υπουργός Οικονομίας και ήταν στενός σύμβουλος του Χαρίρι ενώ αντιτίθετο στον Άσαντ. Στην έκρηξη έχουν σκοτωθεί ο Σατάχ και τουλάχιστον άλλα τέσσερα άτομα.Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε με παγιδευμένο όχημα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και του στρατού, όπως και αρκετά ασθενοφόρα.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ο Σατάχ πήγαινε σε συνάντηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε tweet του λιγότερο μία ώρα πριν την έκρηξη είχε επικρίνει ότι «η Χεζμπολάχ πιέσει σκληρά για να της δοθούν εξουσίες σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής ανάλογες με εκείνες που ασκούσε στο Λίβανο η Συρία για 15 χρόνια».

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Πρόκειται για άλλη μία βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου τους τελευταίους μήνες, ο οποίος κινδυνεύει να συρθεί σε δίνη βίας που κινείται παράλληλα με τον εμφύλιο στη γειτονική Συρία.

Με την Χεζμπολάχ να μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ στις μάχες στη Συρία και τμήμα του λιβανεζικού πληθυσμού να υποστηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση, η συριακή σύγκρουση έχει δυναμιτίσει τις παλιές διαχωριστικές γραμμές στο Λίβανο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024