Κοινή συνεδρίαση της ολομέλειας των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Διαφάνειας της Βουλής για την ακρόαση των ευρωβουλευτών που ερευνούν τον ρόλο της τρόικας, ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Για «εύλογο αίτημα» κάνει λόγο ο κ. Μεϊμαράκης.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας αναφέρει:  


«Στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 θα επισκεφτούν την Αθήνα οι συνεισηγητές της έκθεσης για το ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, Οτμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

»Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθούν με το Προεδρείο της Βουλής, καθώς και με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
»Λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους θεσμικά αρμόδιους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί με τις προαναφερθείσες Επιτροπές σε πλήρη σύνθεση».

Και η απάντηση Μεϊμαράκη

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης αναφέρει ότι «έλαβε την επιστολή του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα με το εύλογο αίτημα το οποίο έχει ήδη συζητηθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα προσδιοριστεί από κοινού η διαδικασία της συνάντησης, ώστε να απαντηθούν ουσιαστικά όλα τα ερωτήματα τα οποία υπάρχουν και θέτουν οι Έλληνες πολίτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ