Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ανησυχία στην αγορά των ΗΠΑ για τα κοτόπουλα με σαλμονέλα

Ανησυχία στην αγορά των ΗΠΑ για τα κοτόπουλα με σαλμονέλα

Για «σοβαρές αδυναμίες» στις διαδικασίες ελέγχου των μονάδων πουλερικών επικρίνεται το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σε έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Pew Charitable Trusts, η οποία δημοσιεύεται στη σκιά των πρόσφατης έξαρσης περιστατικών σαλμονέλας που είχε ως αποτέλεσμα να ασθενήσουν τουλάχιστον 523 άτομα και δεκάδες να διακομιστούν στο νοσοκομείο. Η κυβέρνηση Ομπάμα επικρίνεται παράλληλα για την αποτυχία της να πιέσει πιο επιθετικά για την απόσυρση μολυσμένου κρέατος.

Για «σοβαρές αδυναμίες» στις διαδικασίες ελέγχου των μονάδων πουλερικών επικρίνεται το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σε έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Pew Charitable Trusts, η οποία δημοσιεύεται στη σκιά των πρόσφατης έξαρσης περιστατικών σαλμονέλας που είχε ως αποτέλεσμα να ασθενήσουν τουλάχιστον 523 άτομα και δεκάδες να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Η διακυβέρνηση Ομπάμα επικρίνεται επίσης για την αποτυχία της να πιέσει πιο επιθετικά για την απόσυρση μολυσμένου κρέατος, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη την έκθεση της Pew Charitable Trusts.

Την ίδια στιγμή, δεύτερη έρευνα του περιοδικού Consumer Reports, που επίσης δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, αναφέρει ότι κενά ασφαλείας έχουν οδηγήσει στη συντήρηση πιθανώς επιβλαβών βακτηρίων που παραμονεύουν σε κοτόπουλα που έχουν αγοραστεί από τα καταστήματα.

Το περιοδικό ήλεγξε ανεξάρτητα περισσότερα από 300 ωμά κομμάτια στήθος κοτόπουλου που αγοράστηκαν από καταστήματα σε όλη τη χώρα και εντόπισε ότι κάθε μεγάλη μάρκα περιείχε «ανησυχητικές ποσότητες» από παθογόνα μικρόβια, όπως σαλμονέλα και E.coli, περιλαμβανομένων στελεχών ανθεκτικών στη θεραπεία με αντιβιοτικά.

«Όταν περισσότεροι από 500 άνθρωποι αρρωσταίνουν από ασθένεια που προκαλείται από κατανάλωση τροφίμων, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα που διαθέτουμε δεν λειτουργεί για την προστασία της δημόσιας υγείας» δηλώνει η Σάντρα Έσκιν, διευθύντρια της εκστρατείας για την ασφάλεια τροφίμων του Pew Charitable Trusts.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν θα πρέπει να αρρωσταίνουν» υπογραμμίζει.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι εκθέσεις «επιβεβαιώνουν την ανάγκη για μέτρα που ήδη λαμβάνονται για την αποφυγή ασθενειών που σχετίζονται με την κατανάλωση τροφίμων», περιλαμβανομένων προτάσεων για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ελέγχεται το κρέας ώστε να μειωθεί ο αριθμός κρουσμάτων σαλμονέλας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024