Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιάπης: Ανασφάλιστο Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες αντί της καταβολής 5.500 ευρώ

Λιάπης: Ανασφάλιστο Ι.Χ. με πλαστές πινακίδες αντί της καταβολής 5.500 ευρώ

Περίπου 5.500 ευρώ (τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας και ασφάλεια) ήταν το συνολικό κόστος που επιχείρησε να αφαιρέσει από πάνω του ο Μιχάλης Λιάπης, καταθέτοντας τις πινακίδες του Ι.Χ. του. Αντ' αυτού θα καθίσει στο εδώλιο για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ του επιβλήθηκαν και τρία διοικητικά πρόστιμα.

Περίπου 5.500 ευρώ (τέλη κυκλοφορίας, φόρος πολυτελείας και ασφάλεια) ήταν το συνολικό κόστος που επιχείρησε να αφαιρέσει από πάνω του ο Μιχάλης Λιάπης, καταθέτοντας τις πινακίδες του Ι.Χ. του.

Αντ’ αυτού θα καθίσει στο εδώλιο για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ του επιβλήθηκαν και τρία διοικητικά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Η δίωξη σε αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Σε βάρος του κ. Λιάπη επιβλήθηκαν επιπλέον τρία διοικητικά πρόστιμα, για την μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

Η δικογραφία σε βάρος του διαβιβάστηκε στο Αυτόφωρο από όπου ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη.

Από το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική ζωή το 2009, προκύπτει ότι διαθέτει πλήθος ακινήτων σε Αθήνα, Μύκονο και Ευρυτανία, ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ και τρία Ι.Χ.

«Φωτιά» πήραν τα κοινωνικά δίκτυα

Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η είδηση της σύλληψης του Μιχάλη Λιάπη έβαλε «φωτιά» στα κοινωνικά δίκτυα, ιδίως στο Twitter, όπου δημιουργήθηκαν και οι σχετικές ενότητες: #liapis, #free_liapis κλπ.

Ιδού μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά σχόλια:
Σήμερα στο δακτύλιο κυκλοφορούν τα πλαστά, μαζί τις ξεβιδώσαμε, Ο Λιάπης δήλωσε πολιτικός κρατούμενος, Μαζί τις ξεβιδώσαμε, Λεφτεριά στον σύντροφο Λιάπη, Αντί να ασχοληθούν με τον περιορισμό των τζακιών που ανάβουμε, ας ασχοληθούν με τον περιορισμό των τζακιών που πολιτεύονται, Μην βάζετε ταμπέλες στους ανθρώπους, στα αυτοκίνητα να βάζετε, Ούτε σεμνά-ούτε ταπεινά, ούτε ηθικά.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών συνελήφθη λίγο μετά τις 11.00 την Τρίτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πρώην υπουργό επειδή παραβίασε πινακίδα προτεραιότητας (stop) στη λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο τύπου τζιπ (Volkswagen Tuareg) που οδηγούσε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι πινακίδες του συγκεκριμένου οχήματος είχαν κατατεθεί στην εφορία ενώ επίσης διαπιστώθηκε πως ο πρώην υπουργός δεν είχε μαζί του δίπλωμα οδήγησης και το όχημα ήταν ανασφάλιστο.

Λίγο αργότερα ο πρώην υπουργός προσκόμισε στην Αστυνομία το εν ισχύ δίπλωμα οδήγησής του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024