Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατά της αναστολής αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών ο ΣΕΦ

Κατά της αναστολής αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών ο ΣΕΦ

Καταστροφική για την αγορά και το μέλλον χιλιάδων θέσεων εργασίας κρίνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) την τροπολογία του ΥΠΕΚΑ στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα, με την οποία παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο η αναστολή αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών. Χαρακτηρίζει δε την απόφαση ακατανόητη, καθώς με τις ισχύουσες τιμές αποζημίωσης της παραγόμενης ενέργειας, τα νέα φωτοβολταϊκά δεν επιβαρύνουν πια τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ, καθώς πλέον αποζημιώνονται με τις χαμηλότερες ταρίφες απ' όλες τις τεχνολογίες.

Καταστροφική για την αγορά και το μέλλον χιλιάδων θέσεων εργασίας κρίνει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) την τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ στο σχέδιο νόμου «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» με την οποία παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο η αναστολή αδειοδότησης νέων φωτοβολταϊκών.

«Η παράταση αυτή, τρίτη στη σειρά από τον Αύγουστο του 2012, αφήνει την αγορά στο κενό (αφού δεν υπάρχουν πλέον ώριμα προς υλοποίηση έργα), ενώ δεν ξεκαθαρίζει αν συνεχίζει να ισχύει η ρύθμιση του Ν.4203/2013 (ΦΕΚ 235Α, 1/11/2013) με την οποία εξαιρούνται της αναστολής τα έργα από αυτοπαραγωγούς που κάνουν χρήση του συμψηφισμού παραγόμενης-καταναλισκόμενης ενέργειας (net-metering)» επισημαίνει ο Σύνδεσμος.

«Η απόφαση αυτή του ΥΠΕΚΑ είναι ακατανόητη» τονίζει ακόμη ο ΣΕΦ, «δεδομένου ότι, με τις ισχύουσες πλέον τιμές αποζημίωσης της παραγόμενης ενέργειας, τα νέα φωτοβολταϊκά δεν επιβαρύνουν πια τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ και δεν διακυβεύουν τη μακροχρόνια βιωσιμότητά του.»

» Αντιθέτως, η περαιτέρω διείσδυση φωτοβολταϊκών με χαμηλές τιμές αποζημίωσης οδηγεί σε χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές. Τα νέα φωτοβολταϊκά αποζημιώνονται πλέον με τις χαμηλότερες ταρίφες απ’ όλες τις τεχνολογίες και δεν είναι συνεπώς κατανοητό ποιος ωφελείται από τη μη ανάπτυξη της φθηνότερης τεχνολογίας ΑΠΕ και την παράταση της αναστολής, αφού δεν υπάρχει κανένα οικονομικό ή περιβαλλοντικό επιχείρημα υπέρ μιας τέτοιας ενέργειας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024