Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
48 ώρες στις Βρυξέλλες!

48 ώρες στις Βρυξέλλες!

Οι Βρυξέλλες είναι μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αφού ο πληθυσμός της πόλης ίσα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. Ταυτόχρονα, όμως, η πρωτεύουσα του Βελγίου έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους γραφειοκράτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Βρυξέλλες είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με σπουδαία ιστορία και μοναδικό χαρακτήρα. Εξάλλου, σε […]

Οι Βρυξέλλες είναι μια από τις μικρότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, αφού ο πληθυσμός της πόλης ίσα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. Ταυτόχρονα, όμως, η πρωτεύουσα του Βελγίου έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους γραφειοκράτες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Βρυξέλλες είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με σπουδαία ιστορία και μοναδικό χαρακτήρα. Εξάλλου, σε λιγότερες από δύο ώρες μπορείτε να βρεθείτε εκεί είτε ξεκινήσετε από το Άμστερνταμ είτε ξεκινήσετε από το Παρίσι. Βρείτε, λοιπόν, τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από το travelplan.gr και φύγατε για Βρυξέλλες!

To travelplan.gr σάς προτείνει τι μπορείτε να κάνετε μέσα σε 48 ώρες στις Βρυξέλλες

Ανακαλύψτε γιατί οι fashionistas λατρεύουν τις Βρυξέλλες
Αναζητήστε την ιδανική ευκαιρία που ψάχνετε για τα ψώνια σας στους λιθόστρωτους δρόμους της περιοχής Dansaert. Η ιστορία της ανάγεται στο 10ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε ως καλά οχυρωμένος εμπορικός σταθμός, αφιερωμένος στο εμπόριο υφασμάτων. Σήμερα έχει εξελιχθεί στην αγαπημένη περιοχή των πιο διάσημων βέλγων και διεθνών σχεδιαστών ρούχων. Μάλιστα, πολλοί από τους βέλγους σχεδιαστές έχουν αποφοιτήσει από τη φημισμένη σχολή La Cambre στις Βρυξέλλες. Βρείτε την επόμενη βαλίτσα σας στο κατάστημα του βέλγου σχεδιαστή Olivier Strelli, τον οποίον άλλωστε εμπιστεύονται πελάτες όπως ο Mick Jagger και η Brigitte Bardot.

Φύγαμε για τις υπαίθριες αγορές
Αναμφίβολα, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια ενός ταξιδιού είναι η επίσκεψη στις υπαίθριες αγορές κάθε πόλης, και από τον εν λόγω κανόνα δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση οι Βρυξέλλες. Ανάμεσα, λοιπόν, στις οδούς Hautes και Blaes, κάθε μέρα, αρχής γενομένης από το 1870, στήνεται μια εντυπωσιακή αγορά, στην οποία μπορείτε να ανακαλύψετε θησαυρούς ή απλώς να νιώσετε σαν ντόπιος ζώντας μια από τις αγαπημένες συνήθειες των Βέλγων. Πιείτε έναν καφέ στο De Skieven Architekt, ένα από τα πιο παλιά καφέ της πόλης, και κάντε έναν περίπατο στην περιοχή Sablon, γνωστή για μερικές από τις πιο διάσημες chocolatiers της πόλης. Δοκιμάστε σοκολατένιες δημιουργίες στο Wittamer, ένα μαγαζί με ιστορία ενός αιώνα.

Κάντε ποδήλατο!
Μπορεί το Άμστερνταμ να φημίζεται για τα ποδήλατά του, όμως και οι Βρυξέλλες δεν πάνε πίσω. Περίπου 50 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων συνδέουν τα πάρκα της πόλης, ενώ το πρόγραμμα δημόσιων ποδηλάτων Villo προσφέρει 2.500 ποδήλατα σε ολόκληρη την πόλη. Το ημερήσιο κόστος για την ενοικίαση ενός ποδηλάτου Villo είναι περίπου 1,5 ευρώ, ενώ στο σταθμό Gare du Nord μπορείτε να βρείτε και ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο για το ποδήλατό σας. Αν αποφασίσετε να κινηθείτε με το ποδήλατο, ακολουθήστε διάφορες ομαδικές εξορμήσεις-ξεναγήσεις και γνωρίστε τις κρυφές γωνιές της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτές τις ομαδικές ξεναγήσεις θα βρείτε στο www.provelo.org

Ξεδιψάστε!
Δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη, η μπίρα κατέχει σημαντική θέση στον καθημερινό βίο των κατοίκων της πόλης. Αναζητήστε, λοιπόν, ένα από τα τυπικά estaminets (μικρά καφέ) της πόλης. Οι ντόπιοι τα προτιμούν, καθώς σε αυτά μπορούν να βρουν ποικιλίες από μπίρες που δεν μπορούν να βρουν στο εμπόριο ή στα μπαρ της πόλης. Επίσης, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το τοπικό ποτό kriek. Το ιδανικό μέρος για να το απολαύσετε είναι η παμπ La Morte Subite! Μπορεί το όνομα της παμπ να σημαίνει «ξαφνικός θάνατος», ωστόσο μη φοβηθείτε!

«Ανάβαση» στο Λόφο των Τεχνών
Στα τέλη του 19ου αιώνα ο βασιλιάς Λεοπόλδος Β’ αποφάσισε να μετατρέψει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης σε μια περιοχή γεμάτη μουσεία. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Mont des Arts (Λόφος των Τεχνών). Επισκεφθείτε το μουσείο που είναι αφιερωμένο στη ζωή του βέλγου σουρεαλιστή ζωγράφου René Magritte, το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών, καθώς και το Μουσείο Μουσικών Οργάνων.

Γαστρονομικές δημιουργίες
Καμιά άλλη γαστρονομική δημιουργία δε συγκινεί περισσότερο τους Βέλγους από τα μύδια που συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες. Δοκιμάστε το πιάτο αυτό στα μικρά οικογενειακά καφέ απέναντι από το ναό St. Catherine, κοντά στην παλαιά ψαραγορά της πόλης.

*O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024