Την Πέμπτη στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς
Με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές νομοσχέδιο με ένα άρθρο θα κατατεθεί, πιθανότατα την Πέμπτη η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς. Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος.
Με τη μορφή του κατεπείγοντος και ως αυτοτελές νομοσχέδιο με ένα άρθρο θα κατατεθεί, πιθανότατα την Πέμπτη η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς.
Η επεξεργασία του νομοσχεδίου θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την αμέσως επόμενη μέρα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο, αναμένεται να συζητηθεί και να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Σώματος.
Η ρύθμιση θα ισχύσει αποκλειστικά για την πρώτη κατοικία και υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προϋποθέσεις αυτές είναι το ακίνητο να είναι η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, η αντικειμενική αξία της να μην ξεπερνά τα 160.000 ευρώ και το οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 25.000 ευρώ.
Επιπλέον προϋπόθεση τίθεται και η καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, προκειμένου η κατοικία να μην βγαίνει στο σφυρί.
Για όλα τα υπόλοιπα ακίνητα οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται.
Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση μίλησε για τρία κριτήρια, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
«Θα υπάρχουν προβλέψεις σε σχέση με τη συνολική περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη γιατί δεν μας ενδιαφέρει να καλύπτονται από την ομπρέλα προστασίας άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να αντεπεξέλθουν. Θα υπάρχουν προβλέψεις σε σχέση με το εισόδημα του οφειλέτη και θα υπάρχει και μια πρόβλεψη για μια μίνιμουμ καταβολή» δήλωσε ο Κ.Χατζηδάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο που δίνει στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442