Η ανοσοϊστοχημική μέθοδος VENTANA HER2/neu (4B5), αποτελεί συνοδό διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση της HER2 πρωτεϊνικής έκφρασης σε ασθενείς οι οποίες μπορεί να είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για θεραπεία με pertuzumab και ado-trastuzumab emtansine (T-DM1).

Συνοδό διαγνωστικό τεστ HER2 της εταιρείας Ventana, για ταυτοποίηση ασθενών με καρκίνο του μαστού που μπορεί να λάβουν εξατομικευμένη θεραπεία με τα νέα φάρμακα pertuzumab και ado-trastuzumab emtansine (T-DM1).

Η ανοσοϊστοχημική μέθοδος VENTANA HER2/neu (4B5), με το πρωτοταγές μονοκλωνικό αντίσωμα από κουνέλι, αποτελεί συνοδό διαγνωστικό τεστ (companion diagnostic) για την ανίχνευση της HER2 πρωτεϊνικής έκφρασης σε ασθενείς οι οποίες μπορεί να είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για θεραπεία με pertuzumab και ado-trastuzumab emtansine (T-DM1), σε χώρες όπου οι θεραπείες αυτές έχουν εγκριθεί.

Έως τώρα, το τεστ VENTANA HER2 (4B5) είχε ένδειξη για την αναγνώριση των ασθενών με HER2 θετικούς καρκίνους μαστού και στομάχου που μπορούσαν να λάβουν θεραπεία με trastuzumab.

«Ευθυγραμμισμένοι με την αποστολή μας να βελτιώσουμε τις ζωές όλων των ασθενών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο, η HER2 μέθοδός μας θα συνεχίσει να παρέχει σημαντικές διαγνωστικές πληροφορίες για τη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων στον καρκίνο του μαστού», εξηγεί η Μάρα Ασπιναλ, πρόεδρος της Ventana Medical Systems, Inc.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως και η δεύτερη αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο. Περίπου το ένα πέμπτο των καρκινωμάτων του μαστού ταξινομούνται ως HER2 Θετικά και αν δεν λάβουν θεραπεία σχετίζονται με χειρότερο κλινικό αποτέλεσμα. Ο καθορισμός της κατάστασης του HER2 υποδοχέα επιτρέπει στην θεραπευτική ομάδα να ταυτοποιήσει καλύτερα τις ασθενείς που μπορεί να είναι οι κατάλληλες υποψήφιες για ένα θεραπευτικό σχήμα με HER2 στοχεύουσα θεραπεία.

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr