Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατροί, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες στους δρόμους της Μαδρίτης

Γιατροί, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες στους δρόμους της Μαδρίτης

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους της Μαδρίτης για να υπερασπιστούν τα δημόσια συστήματα εκπαίδευσης και υγείας και να ζητήσουν να μην μειωθεί ο προϋπολογισμός για την επιστημονική έρευνα. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Χωρίς εκπαίδευση δεν υπάρχει επιστήμη, χωρίς επιστήμη δεν υπάρχει υγεία», οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ.

Χιλιάδες πολίτες βγήκαν την Κυριακή στους δρόμους της Μαδρίτης για να υπερασπιστούν τα δημόσια συστήματα εκπαίδευσης και υγείας και να ζητήσουν να μην μειωθεί ο προϋπολογισμός για την επιστημονική έρευνα.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Χωρίς εκπαίδευση δεν υπάρχει επιστήμη, χωρίς επιστήμη δεν υπάρχει υγεία», οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας μέχρι την Πουέρτα δελ Σολ.

Οι συμμετέχοντες φορούσαν μπλούζες στα χρώματα των τομέων που υποστηρίζει ο καθένας: πράσινα πουκάμισα για την εκπαίδευση, λευκές μπλούζες για την υγεία και κόκκινες για την έρευνα.

Κρατούσαν επίσης πανό στα οποία είχαν γράψει συνθήματα όπως «Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις», «Δημόσια υγεία, ποιοτική και δωρεάν» και τη λέξη «Όχι» συνοδευόμενη από την εικόνα ενός ψαλιδιού, του συμβόλου των περικοπών.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τους επαγγελματίες του τομέα της Υγείας, οι οποίοι διαδηλώνουν κάθε τρίτη Κυριακή του μήνα διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση των τοπικών αρχών να δώσουν σε ιδιώτες τη διαχείριση των έξι νοσοκομείων της πόλης.

Την Κυριακή ενώθηκαν μαζί τους επιστήμονες και εκπαιδευτικοί που διαφωνούν με τις περικοπές και τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο προϋπολογισμός για την έρευνα, που ήταν ήδη χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, μειώθηκε κατά 45% από το 2009 μέχρι το 2013 στην Ισπανία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ερευνητικών Εταιρειών (COSCE).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024