Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή στη Λεωφόρο με... Ματ-ίας

Ο Ατρόμητος έκανε την ανατροπή στη Λεωφόρο με… Ματ-ίας

Προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης πήρε ο Ατρόμητος έναντι του Παναθηναϊκού, του οποίου επικράτησε 2-1 με ανατροπή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Μπεργκ στο 42΄, αλλά δύο γκολ του Ιγκλέσιας σε διάστημα πέντε λεπτών (60΄, 65΄) σήμαναν την τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα τους κι έδωσαν το τρίποντο στην ομάδα των δυτικών προαστίων, που έφτασε στους 28 βαθμούς και άφησε τον αντίπαλό της στους 24.

Προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης πήρε ο Ατρόμητος έναντι του Παναθηναϊκού, του οποίου επικράτησε 2-1 με ανατροπή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Μπεργκ στο 42΄, αλλά δύο γκολ του Ιγκλέσιας σε διάστημα πέντε λεπτών (60΄, 65΄) σήμαναν την τρίτη φετινή εντός έδρας ήττα τους κι έδωσαν το τρίποντο στην ομάδα των δυτικών προαστίων, που έφτασε στους 28 βαθμούς και άφησε τον αντίπαλό της στους 24.

Ο Παναθηναϊκός κατόρθωνε να κρατά την μπάλα και να την κυκλοφορεί, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που την έχανε μάλλον εύκολα αλλά ήταν καλά οργανωμένος και κρατούσε μάλλον άνετα τους «πράσινους» μακριά από την εστία του Τσενάμο.

Στο 24ο λεπτό η αγκωνιά του Ζέκα στον Ιγκλέσιας δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή Παπαπέτρου, ενώ το πρώτο αξιόλογο σουτ στον αγώνα έγινε από τον Ούμπιντες στο 25΄, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Μπρίτο στο 35΄.

Στο 39΄ ο Μάρκους Μπεργκ έδειξε την κλάση του γυρίζοντας εξαιρετικά το σώμα του για να πιάσει το σουτ και να αστοχήσει ελάχιστα, αλλά στο 42΄ έδειξε για ακόμη μία φορά γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος:

ο Καρέλης τον βρήκε με κεφαλιά, ο Μπεργκ άφησε πίσω του τον Φυτανίδη και «κρέμασε» τον Τσενάμο, που χωρίς να υπάρχει λόγος είχε αφήσει την εστία του. Ειρωνεία για τον Σουηδό, πάντως, ο τραυματισμός του από τον… Τριανταφυλλόπουλο στους πανηγυρισμούς, που ανάγκασε τον Αναστασίου να τον αλλάξει πριν τελειώσει το ημίχρονο!

Ένας κακός «οιωνός» για τους γηπεδούχους, που επαληθεύτηκε νωρίς στην επανάληψη. Στο 47΄ ο Ιγκλέσιας πήρε την κεφαλιά στο φάουλ του Ούμπιντες και αστόχησε ελάχιστα, στο επόμενο λεπτό ο Κλωναρίδης έχασε την ευκαιρία σουτάροντας στα… ύψη από πολύ κοντά και στο 54΄ ο Καραμάνος έχασε την ευκαιρία της χρονιάς πλασάροντας άουτ σε άδεια εστία (!).

Τελικά ο Ατρόμητος έφτασε στην ολική ανατροπή μέσα σε ένα πεντάλεπτο, σε φάσεις «καρμπόν»: στο 60΄ και σε νέα σέντρα του Ούμπιντες ο Ιγκλέσιας ισοφάρισε με κεφαλιά βγαίνοντας στην «πλάτη» της άμυνας ως κρυφός επιθετικός και στο 65΄ ο Αργεντινός «τιμώρησε» για δεύτερη φορά την αδράνεια των αντιπάλων του κάνοντας το 1-2, σε φάουλ και πάλι από τον Ούμπιντες που τον έβρισκε με «κλειστά μάτια».

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πίεσε, αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα καθώς ο Τσενάμο επενέβη αποτελεσματικά στα σουτ των Ζέκα (76΄, 82΄) και Νάνο (78΄), ενώ στο 79΄ (σουτ) και στο 83΄ (κεφαλιά) ο Παπαδόπουλος απείλησε άμεσα τον Κοτσόλη αλλά αστόχησε ελάχιστα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουτρουμπής – Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Π. Γκαρσία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος (69΄ Μαρινάκης), Μέντες, Μπεργκ (45΄+ Κλωναρίδης), Ζέκα, Καρέλης, Αμπέιντ (66΄ Ατζαγκούν), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Μπρίτο (72΄ Φάμπιο), Παπαδόπουλος, Νάστος, Ιγκλέσιας (83΄ Μπάλλας), Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (46΄ Π. Γκαρσία), Ούμπιντες, Λαζαρίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024