Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνέδριο για τις «συνέπειες της κρίσης στη πρόσβαση στα φάρμακα»

Συνέδριο για τις «συνέπειες της κρίσης στη πρόσβαση στα φάρμακα»

Η διεθνής μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) διοργανώνει διεθνές συνέδριο και σεμινάριο με θέμα «Οι συνέπειες της κρίσης στην πρόσβαση στα φάρμακα: H κοινωνία απαιτεί δίκαιες λύσεις», στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013.

Η διεθνής μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση TransAtlantic Consumer Dialogue (TACD) διοργανώνει διεθνές συνέδριο και σεμινάριο με θέμα «Οι συνέπειες της κρίσης στην πρόσβαση στα φάρμακα: H κοινωνία απαιτεί δίκαιες λύσεις», στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 (ώρα έναρξης 09:00 π.μ.).

Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η φωνή της κοινωνίας των πολιτών ούτως ώστε να μπορούν να λάβουν ισότιμα μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη κυβέρνηση και την Τρόικα. Ο ρόλος των πολιτών, στις συνθήκες του Μνημονίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμος καθώς χρειάζονται περισσότεροι κοινωνικοί φορείς ικανοί να συνδιαλλαγούν, να ελέγξουν τις αποφάσεις των αρχών αλλά και να προβούν σε αντιπροτάσεις.

Μία από τις καινοτομίες του συνεδρίου είναι το εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο απευθύνεται στους εκπροσώπους της ελληνικής κοινωνίας των πολιτών που ασχολούνται με την υγεία. Το εν λόγω «εργαστήρι» αποβλέπει:
α) στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας,
β) στον συντονισμό των δράσεών τους,
γ) στην ισότιμη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων και
δ) στην αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των αιτημάτων τους (advocacy capacity-building).

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με Έλληνες και ξένους ειδικούς και να αποκομίσουν γνώσεις σχετικά με τη συγκρότηση προτάσεων, τη δημιουργία συμμαχιών, τα πλεονεκτήματα της συλλογικής δράσης και τις διάφορες τεχνικές διαπραγμάτευσης.
Το σεμινάριο μετουσιώνει το «Όχι σε αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς» σε απτά παραδείγματα δράσης και χτίζει πάνω στο τρίπτυχο «αυτοοργάνωση – συμμαχία – στόχοι».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την TACD με την υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, της PRAKSIS, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της ΔΕΔΙΔΙΚΑ-Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με Καρκίνο, της ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ, του ευρωβουλευτή Νίκου Χρυσόγελου και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Δημόσια Υγεία (EPHA).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου http://a2mgreece.splashthat.com/.

health.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024