Εικόνες χάους στη Σιγκαπούρη με αφορμή το θάνατο αλλοδαπού εργάτη
Ο θανάσιμος τραυματισμός ενός νεαρού εργάτη από οδηγό λεωφορείου έγινε η αιτία να ξεσπάσουν βίαιες ταραχές στη Σιγκαπούρη, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Εκατοντάδες ξένοι εργάτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομίας. Στο στόχαστρο ομάδων διαδηλωτών μπήκαν περιπολικά, ασθενοφόρα, Ι.Χ. και βιτρίνες καταστημάτων.
Ο θανάσιμος τραυματισμός ενός νεαρού εργάτη από οδηγό λεωφορείου έγινε η αιτία να ξεσπάσουν βίαιες ταραχές στη Σιγκαπούρη, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια.
Εκατοντάδες ξένοι εργάτες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομίας. Στο στόχαστρο ομάδων διαδηλωτών μπήκαν περιπολικά, ασθενοφόρα, Ι.Χ. και βιτρίνες καταστημάτων.
{{{ map }}}
Σοκαρισμένη η ευημερούσα και γνωστή για την τάξη της Σιγκαπούρη ξύπνησε τη Δευτέρα αντικρίζοντας στους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα, εικόνες καταστροφής σχεδόν πρωτόγνωρες.
Η Αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις, ενώ τουλάχιστον 30 άτομα (κυρίως αστυνομικοί) τραυματίστηκαν.
Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης καταδίκασε τις βιαιότητες και υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 33χρονου εργάτη θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Τα επεισόδια επικεντρώθηκαν σε μια περιοχή που ονομάζεται Little India, όπου συχνάζουν πολλοί από τους ξένους εργάτες που ζουν στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: O ΜΙΔΑΣ φέρνει αλλαγές – Όσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες
- Σβίγκου: Ξεπληρώνει γραμμάτια ο Μητσοτάκης με την υπουργοποίηση Λαζαρίδη
- Tιάγκο Πιτάρτς: Το παιδί που έφερε ξανά τη «La Fabrica» στο κέντρο της Ρεάλ (vids)
- Χρύσα Ρώπα: «Δεν φοβήθηκα εάν με μηνύσουν» – Τι είπε για την εμφάνισή της στον Λαζόπουλο
- Ευρώπη: Εργατικό δυναμικό «γερασμένο», μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών και περισσότερο άγχος
- Δύο συλλήψεις για κοκαΐνη στην Ρόδο, βρέθηκαν ζυγαριές και 4.265 ευρώ

