Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφει η Toyota

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επιστρέφει η Toyota

Στις ειδικές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι επιστρέφει η Toyota εξελίσσοντας την WRC έκδοση του δημοφιλούς στη χώρα μας Yaris.


Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι βρίσκεται η Toyota, μετά και την επίσημη ανακοίνωση της ιαπωνικής φίρμας ότι μέσα στο 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η εξέλιξη του Yaris WRC.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αγωνιστικού τμήματος της Toyota, το οποίο εδρεύει στην Κολονία, οι δοκιμές του Yaris World Rally Car πρόκειται να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, με σκοπό την αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών στο επίπεδο της τεχνικής υποστήριξης ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το Yaris World Rally Car να βρίσκεται ήδη στη γραμμή παραγωγής, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να προβλέψει τη χρονική στιγμή που θα επιλέξει η Toyota για την επιστροφή της στις ειδικές διαδρομές του WRC.

«Δεν έχουμε αποφασίσει τον χρόνο της επιστροφής μας στο WRC», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός διευθυντής των αγωνιστικών πρωτότυπων LMP1 της Toyota, με τον εκπρόσωπο του TMG (Toyota Motorsport Gmbh) να επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει, επισήμως, το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου project.

«Η τελική απόφαση ανήκει στους Ιάπωνες. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απαίτηση ή ένα οριστικοποιημένο χρονοδιάγραμμα. Παρόλα αυτά, είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί», πρόσθεσε, αφήνοντας ανοικτό κάθε ενδεχόμενο.

Η τελευταία συμμετοχή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι ήταν το 1999, ωστόσο, προσφάτως, το γνωστό σε όλους Yaris απέκτησε την πρώτη αγωνιστική εκδοχή του, προδιαγραφών R1.

auto.in.gr

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024