Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ηλιάδης ανέφερε το όνομα του υποψήφιου επενδυτή στον Άρη

Ο Ηλιάδης ανέφερε το όνομα του υποψήφιου επενδυτή στον Άρη

Την αποκάλυψη του υποψήφιου επενδυτή που ενδιαφέρεται να αναλάβει την ΠΑΕ Άρης, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Αθλητικό Metropolis». Ουσιαστικά, ο κ. Ηλιάδης επιβεβαίωσε τη φήμη ότι ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του και άλλους επενδυτές.

Την αποκάλυψη του υποψήφιου επενδυτή που ενδιαφέρεται να αναλάβει την ΠΑΕ Άρης, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό, «Αθλητικό Metropolis». Ουσιαστικά, ο κ. Ηλιάδης επιβεβαίωσε τη φήμη ότι ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του και άλλους επενδυτές.

«Όπως γνωρίζει ο κόσμος του Άρη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, η άποψη μου ήταν ότι χρειάζεται επενδυτής. Τα προβλήματα της ΠΑΕ διογκώθηκαν την τελευταία δεκαετία και πιστεύω ακράδαντα πως χωρίς επενδυτής, ο Άρης δεν μπορεί να γίνει μεγάλος. Έτσι προσπάθησα να προσελκύσω έναν επενδυτή για την ΠΑΕ. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και με την απόρριψη της αίτησης του άρθρου 99, η μόνη λύση είναι η εξεύρεση επενδυτή. Όπως είχα πει πριν δύο μήνες, υπάρχει επενδυτής. Στόχος μας ήταν η είσοδος στο άρθρο 99. Παλέψαμε για αυτό όλο το καλοκαίρι. Εσφαλμένα δημιουργήθηκαν οι εντυπώσεις, ότι πραγματικά θα τα καταφέρναμε», επεσήμανε αρχικά.

Στη συνέχεια μίλησε:

Για την ανάδειξη του θέματος του επενδυτή, μία μέρα μετά την απόρριψη της αίτησης για το άρθρο 99: «Πιστεύω ότι προσυμφωνία υπάρχει με την υπαγωγή στο άρθρο 99, για την έλευση επενδυτή. Η απόρριψη όμως μας ανάγκασε να επισπεύσουμε την προσέλευση επενδυτή. Καλέσαμε τον συγκεκριμένο με τον οποίο είχαμε συζητήσεις, για να δούμε τα δεδομένα. Τα είδαμε και είπαμε ότι ενδεχομένως και χωρίς το άρθρο 99, ο Άρης θα μπορούσε να προχωρήσει. Για αυτό είχαμε γρήγορες επαφές, που είχε συμφωνήσει για την επένδυση, εφόσον μπει ο Άρης στο άρθρο 99. Πάντα υπάρχουν καινούργια δεδομένα. Όλα μπορούν να λυθούν.

Επομένως να γίνει έφεση, τα χρέη του Άρη όμως είναι διαχειρίσιμα, αρκεί οι πιστωτές να βάλουν νερό στο κρασί τους. Ώστε να προχωρήσει η επένδυση στον Άρη, και χωρίς το άρθρο 99. Με έφεση, δεν θα έχουμε δικαίωμα μεταγραφών τον Γενάρη και το επόμενο καλοκαίρι. Για αυτό επισπεύσαμε και τις κινήσεις μας. Προσπαθούμε για το καλό του συλλόγου να πείσουμε τον επενδυτή, ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι υλοποιήσιμο το πλάνο μας».

Για τις συζητήσεις με τον επενδυτή:
«Οι συζητήσεις που άρχισαν την προηγούμενη Πέμπτη, αποδεικνύουν ότι υπάρχει επενδυτής. Άνθρωποι που ενδιαφέρονται για επένδυση στον Άρη. Ήρθε στο προκαθορισμένο ραντεβού, ανταλλάξαμε απόψεις. Πληροφορώ τον κόσμο πως παραμένει η θετική του διάθεση για επένδυση στον Αρη. Πιστεύω πως θα υλοποιηθεί σύντομα. Πιεζόμαστε από το κλείσιμο της ΑΜΚ και στόχος μας είναι να προλάβουμε αυτή την εξέλιξη. Πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του συλλόγου και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μέσα σε μία μέρα την πώληση του συλλόγου».

Για το πότε θα τελειώσει το θέμα: «Προσπαθούμε να λήξει θετικά το θέμα μέχρι αύριο. Η διακίνηση τέτοιων κεφαλαίων δεν είναι πάρα πολύ εύκολη. Ο συγκεκριμένος επενδυτής θα καλύψει όλη την ΑΜΚ. Θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα αύριο. Γίνεται προσπάθεια να προλάβουμε τον χρόνο και θέλω να πιστεύω πως θα τελειώσει θετικά αύριο. Πάμε να υλοποιήσουμε μια επένδυση στην ΠΑΕ. Δεν αγοράζουμε περίπτερο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Έχουμε καταλήξει στο ότι θέλουμε να γίνει η επένδυση και έχει τη διάθεση ο επενδυτής για να γίνει αυτό».

Για τον λόγο που ο επενδυτής θέλει να μπει στον Άρη:
«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε συνεργασία μαζί μας, προχωράει σε κάποιες επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύει πως ο Άρης θα βοηθήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του. Έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας και την έχει συμπαθήσει. Έχουμε όλοι μαζί ένα όραμα, για να αλλάξουμε τη ροή του Άρη. Να γευόμαστε χαρές και όχι στεναχώριες».

Για το ότι δεν έχει βγει μέχρι στιγμής κάποιο όνομα:
«Δεν ζήτησε ούτε διαφήμιση, ούτε να βγει μπροστά. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πάνω από 15 ραντεβού, και ποτέ δεν εκδήλωσε την επιθυμία του, να ανακοινωθεί το όνομα του. Αφού ολοκληρωθούν οι διοικήσεις, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Ποτέ δεν θέσαμε ρήτρα εμπιστευτικότητας, γιατί υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη».

Για το αν υπάρχει μεσολαβητής και αν αυτός είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης: «Δεν είναι μεσολαβητής. Είναι υπαρκτό πρόσωπο με τον οποίο συζητάμε για αυτή την επένδυση. Έχει διαρρεύσει, αλλά φτάνουμε στο τέλος. Είναι ένας έντιμος μεγάλος επιχειρηματίας. Υπάρχει ενδιαφέρον για να βοηθήσει στην αναγέννηση της μεγάλης ομάδας, που λέγεται Άρη. Απ’ ότι ξέρω δεν είναι διαχειριστής. Έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, αλλά υπάρχουν μαζί και εταιρίες, που μπορούν να συμμετάσχουν και αυτές».

Για τον στόχο των υποψήφιων επενδυτών: «Δεν μπορώ να είμαι μέσα στους στόχους. Αλλά αυτό που έχω υποχρέωση να κάνω, είναι να διαφυλάξω τα συμφέροντα του Άρη, και να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια δυνατοί και αξιοπρεπείς».

Για το αν αύριο τα λεφτά θα κατατεθούν για την ΑΜΚ:
«Αυτή είναι η αγωνία μου. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι στα στοιχεία που έχω δει, υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την επένδυση. Για τα λεφτά και αν θα είναι αύριο εδώ, ενδεχομένως ναι, ενδεχομένως όχι. Μιλάμε με τον άνθρωπο, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γενεύη. Υπάρχει μια σχετική διαδικασία μέσω τραπεζών. Αν προκύψει θέμα, θα υπάρξει ανακοίνωση».

Για την αμφισβήτηση που υπάρχει από μερίδα του κόσμου και για το ενδεχόμενο αρνητικής τροπής αν αύριο δεν κατατεθούν τα λεφτά:
«Μιλώντας με την ΚΜΑ, επειδή ξέρουν τους χειρισμούς, στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και δεν νομίζω να καταθέσουν πρόταση μομφής. Η παθογένεια και η εσωστρέφεια που υπάρχει σε αυτό τον σύλλογο, δεν είναι καινούργια. Κάποιοι διακινούν συνεχώς σενάρια, που δυστυχώς για τον Άρη, μόνο κακό μπορούν να κάνουν. Δεν βοηθάει τίποτα λοιπόν με το να βγαίνουν να κατηγορούν, να λένε πράγματα ανυπόστατα, με στόχο να καταστρέψουν τις μελλοντικές προσπάθειες της οποιαδήποτε διοίκησης για ανάπτυξη του συλλόγου. Υπάρχουν άνθρωποι που επενδύουν στην αποτυχία της επένδυσης, στην ΠΑΕ Άρης. Όλα αυτά επηρεάζουν αρνητικά τον σύλλογο».

Για την ΚΜΑ:
«Υπάρχει καθημερινή συνεννόηση με τον Πάνο Στεφανίδη. Γνωρίζει αρκετά και ελπίζει πως θα προχωρήσει η συγκεκριμένη επένδυση για την ΠΑΕ».

Για το θέμα των χορηγιών:
«Είπα αρκετά πράγματα πέρυσι το καλοκαίρι, στα οποία είμαι συνεπής. Ακόμα και στις χορηγίες, όχι όμως όσον αφορά το χρηματικό. Το καλοκαίρι ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Τρέχαμε για το άρθρο 99. Ενώ είχαμε τις διαβεβαιώσει από τους χορηγούς, ήταν δίλημμα να τις παρουσιάσουμε, ενώ υπήρχε το 99. Με την απόρριψη του, η ψυχολογία όλων των εταιριών είναι διαφορετική. Επειδή όμως οι περισσότεροι από αυτούς είναι φίλοι, θα βοηθήσουν στην υλοποίηση των υποσχέσεων τους και πρώτο μέλημα μας είναι αυτό. Δεν έχει σημασία πότε θα ξεκινήσουν, γιατί μπορεί να γίνει μια καινούργια χορηγία για 1,5 χρόνο. Το θέμα είναι να υπάρξουν έσοδα, για να είναι η ομάδα συνεπής στις υποχρεώσεις της, οι οποίες ξεκίνησαν από το 2004. Όταν η ομάδα ξεκίνησε με μηδέν χρέη, και κατέληξε να χρωστάει 32 εκατ. Διακινήθηκαν πολλά λεφτά, που έχουν πάει δεξιά και αριστερά, με περίεργες διαδρομές. Υπάρχουν ενδείξεις».

Για το πόρισμα ελέγχου:
«Ένα από τα θέματα που είχα αναφέρει στη ΓΣ της ΚΜΑ, ήταν ότι ύστερα από το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ, θα παραδώσω όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα Αυτή η εξαγγελία ισχύει. Πιστεύω σήμερα αύριο το πόρισμα θα είναι στην κατοχή της ΚΜΑ. Θα ανακοινωθεί στον κόσμο».

Για την πρόθεσή του να συμμετάσχει και ο ίδιος στην ΑΜΚ: «Πριν την εκδίκαση του άρθρου 99, κανένας από τους νομικούς δεν μας είπε ότι πρέπει να κλείσει το μετοχικό κεφάλαιο, πριν την απόφαση. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε πως θα λειτουργήσει ο σύλλογος. Μέχρι τέλη Νοεμβρίου, αυτό έγινε πάρα πολύ καλά. Συνέχισα τη διαδικασία όπως τη βρήκα. Είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στο επιτελείο που προϋπήρχε. Έκανα ότι μου υπέδειξαν. Συνέχισα με τους κύριους που το είχαν αναλάβει και κάναμε ότι μας ζητήθηκε. Δεν έχω την εντύπωση ότι η αίτηση απορρίφθηκε λόγω του πλάνου βιωσιμότητας. Υπάρχουν και άλλα θέματα. Υο πιο βασικό είναι ότι το 2004 ο Άρης μπήκε στο άρθρο 44 με μηδέν χρέη και μετά από εννιά χρόνια, έχει 32 εκατ. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να κάνουμε πραγματική εξυγίανση στην ΠΑΕ».

Για την ΑΜΚ: «Με την ΑΜΚ, η οποία θα υλοποιηθεί, ο προϋπολογισμός θα έχει έσοδα. Μέρος της ΑΜΚ να πηγαίνει στο άρθρο 99 και μεγάλο μέρος στην ανάπτυξη του συλλόγου».

Για το μέλλον του ίδιου, εφόσον έρθει ο επενδυτής: «Αυτή είναι η καταρχήν συμφωνία, ενώ θα συμμετέχω και προσωπικά στην ΑΜΚ. Αν όλα πάνε καλά, αυτό θα υλοποιηθεί και θα παραμείνω στη θέση που είμαι».

Για το αν είναι έτοιμος να διαχειριστεί την αποτυχία στο θέμα του επενδυτή: «Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα, μπορούμε να δεχτούμε προτάσεις για την ΠΑΕ. Είχα πει πως τα κλειδιά της ΠΑΕ είναι κάτω από το πατάκι. Αν υπάρχει πρόταση από κάποιον που πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει, είμαστε στη διάθεση του. Μετά την απόφαση του άρθρου 99, περίμενα τηλεφωνήματα από Αρειανούς, για να δούμε τι θα κάνουμε με την ομάδα. Αντί για αυτό δεχόμαστε πόλεμο από αυτούς που έριξαν τον Άρη στη Β’ Εθνική και δημιούργησαν χρέη. Άφησαν ορφανά δάνεια. Έγιναν ύποπτες μεταγραφές. Πληρώνουμε παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα να παίξουν στον Άρη. Ο Άρης χρειάζεται συναίνεση, σύμπνοια, όλοι οι Αρειανοί να ενωθούμε μαζί. Δεν είναι δυνατό να κυνηγούν τον Ηλιάδη από την πρώτη στιγμή. Όσο υπάρχει εσωστρέφεια, δεν θα πετύχει ο σύλλογος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024