Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε καθεστώς πτώχευσης και επισήμως το Ντιτρόιτ

Σε καθεστώς πτώχευσης και επισήμως το Ντιτρόιτ

Το Ντιτρόιτ πληροί όλα τα κριτήρια προκειμένου να τεθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, αποφάνθηκε την Τρίτη ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώχευση δημόσιου φορέα στην ιστορία των ΗΠΑ. Από τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης δεν θα γλιτώσουν οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Το Ντιτρόιτ πληροί όλα τα κριτήρια προκειμένου να τεθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές, αποφάνθηκε την Τρίτη ομοσπονδιακό δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη πτώχευση δημόσιου φορέα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το Ντιτρόιτ -κάποτε η τέταρτη πλουσιότερη πόλη των ΗΠΑ- είχε υποβάλει τον περασμένο Ιούλιο αίτηση πτώχευσης, υπό το βάρος χρέους που φτάνει τα 18 δισ. δολάρια και της αδυναμίας να πετύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές του.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, η πόλη που αποτέλεσε άλλοτε το λίκνο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θα επιχειρήσει υπό δικαστική εποπτεία να επαναφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο, πληρώνοντας όσο μέρος των χρεών της μπορεί.

Στόχος του Κέβιν Ορρ, έκτακτου διαχειριστή που διόρισε η πολιτεία του Μίσιγκαν, είναι το Ντιτρόιτ να εξέλθει του καθεστώτος προστασίας εντός του 2014.

Επίμαχο σημείο της δικαστικής απόφασης είναι ότι οι συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων του Ντιτρόιτ δεν προστατεύονται από τις διατάξεις του πτωχευτικού δικαίου, αν και το σύνταγμα του Μίσιγκαν τις προστατεύει ρητώς.

Κατά της δικαστικής απόφασης αναμένεται να προσφύγουν σωματεία της πόλης, καθώς και κάποιοι από τους 100.000 θιγόμενους πιστωτές της. Ασαφές παραμένει αν και ποια σημεία της απόφασης μπορούν να εφεσιβληθούν. Σίγουρο είναι πάντως είναι ότι στο μεταξύ η πτωχευτική διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024