Εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης διέταξε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε για την υπόθεση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, προκειμένου να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις διαδικασίες πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης διέταξε η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε για την υπόθεση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός.
Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, προκειμένου να εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Όπως σημείωσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Γαλανός, που κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά, στη Στρατηγική Μελέτη εμπεριέχεται το αδίκημα της παρανομίας ως προς το Προεδρικό Διάταγμα του 2004, καθώς με την προκήρυξη επιτρέπεται οικοδόμηση 8.600 τ.μ. σε περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή, το αδίκημα της απιστίας, καθώς το δικαίωμα οικοδόμησης που είχε προσδιοριστεί με την προκήρυξη στα 8.600 τ.μ. μετατράπηκε αυθαίρετα σε δικαίωμα οικοδόμησης 39.600 τ.μ. και προκαλεί βλάβη στους μετόχους της Εθνικής Τράπεζας.
Επίσης, υποστηρίχτηκε ότι προκύπτουν νομικές ευθύνες και για τα μέλη του Περιφερειακού Συμβούλιου που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη μελέτη, διότι, κατά τη διάρκεια των δυο συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα, «έλαβαν πλήρη γνώση των στοιχείων και των παρανόμων πράξεων που ενέχονται στη Στρατηγική Μελέτη από τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης».
Όπως σημείωσε ιδιαίτερα ο κ. Γαλανός, «όλα τα στοιχεία κοινοποιήθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τα πάντα είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά, οπότε είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του εισαγγελέα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν απεκδύεται καταλογισμού ευθυνών» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα!
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442