Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Subaru Legacy και Outback 2015: Ο τρόπος των Σαμουράι

Subaru Legacy και Outback 2015: Ο τρόπος των Σαμουράι

Το ιαπωνικό μοντέλο "πατάει" Ευρώπη στην τετράθυρη και στην πρακτική Outback έκδοσή του για τις δοκιμές εξέλιξης της νέας γενιάς, η οποία, εκτός από τις συνήθεις διαφοροποιήσεις και βελτιώσεις, επιφυλάσσει και εκπλήξεις υβριδικού περιεχομένου.


Έχοντας δώσει ένα πρώτο δείγμα της sedan εκδοχής του η οποία παρουσιάστηκε ως concept στην πρόσφατη έκθεση του Los Angeles, το Subaru Legacy ετοιμάζει την νέα γενιά του η οποία κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους στην τετράθυρη και στην station wagon -Outback- έκδοση, για δοκιμές εξέλιξης.

Σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση, το Legacy αναμένεται να υιοθετήσει το σχεδιαστικό δρόμο που χάραξε το WRX, ωστόσο όπως συνέβη και με την έκδοση παραγωγής του τελευταίου, η αισθητική του αναμένεται να είναι συμβατικότερη σε σχέση με την πρωτότυπη εκδοχή που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη αμερικανική έκθεση.

Όπως και να έχει, μια προσεκτική ματιά αποκαλύπτει την τραπεζοειδή γρίλια, το έντονο τόξο της οροφής, τα σχεδιασμένα σε μοτίβο «C» πίσω φωτιστικά σώματα και τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα του νέου Legacy, την βασική έκδοση αναμένεται να εξοπλίζει ο γνωστός τετρακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων με απόδοση 173 ίππους ο οποίος έχει προστεθεί σχετικά πρόσφατα στην γκάμα του μέχρι σήμερα γνωστού Legacy.

Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ το αυτόματο CVT θα εξακολουθεί να αποτελεί προαιρετική επιλογή. Αντιθέτως, το παρών στον βασικό εξοπλισμό και του νέου Legacy θα δώσει το γνωστό σύστημα τετρακίνησης της Subaru.

Παράλληλα, αναμένεται να επιστρέψει στην γκάμα του Legacy και η έκδοση GT η οποία, όμως δεν θα εξοπλίζεται με κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων αλλά με το δίλιτρο μηχανικό σύνολο που εξοπλίζει το Subaru Forester και αποδίδει 250 ίππους.

Μετά το λανσάρισμα του νέου Legacy που αναμένεται το 2015, η γκάμα του αναμένεται να συμπληρωθεί με μια υβριδική έκδοση στο πλαίσιο της στρατηγικής V-Motion της Subaru η οποία προβλέπει την μείωση κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των μοντέλων της κατά 30% έως το 2015.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το υβριδικό μοντέλο να αντικαταστήσει την κορυφαία εξακύλινδρη έκδοση R.

Ένα άλλο στοιχείο που αναμένεται να διαφοροποιηθεί στη νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου είναι η σχεδίαση του εσωτερικού του, που αναμένεται να ακολουθήσει πιο καθαρές αισθητικές γραμμές, τις οποίες θα συνδυάσει με μια σαφή αναβάθμιση της ποιότητας των υλικών.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024