Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ένας άνδρας στην Ισλανδία, ο οποίος πυροβολούσε με κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα του στο Ρέικιαβικ.

Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό από πυρά της αστυνομίας στην ιστορία της χώρας. Το επεισόδιο «δεν έχει προηγούμενο» στην Ισλανδία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρέικιαβικ ο διευθυντής της αστυνομίας Χάραλντουρ Γιοχάνεσεν.

Το θύμα είναι ένας άνδρας περίπου 60 ετών, ο οποίος για άγνωστο λόγο άρχισε να πυροβολεί με μια κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε μόνος στο Ρέικιαβικ γύρω στις 3 το πρωί (05:00 ώρα Ελλάδας).

Αφού εκκενώθηκε η πολυκατοικία, η αστυνομία επιχείρησε μάταια να έρθει σε επαφή μαζί του. Στη συνέχεια έριξε δακρυγόνα από τα παράθυρα για να τον εξουδετερώσει.

«Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί από τα παράθυρα του διαμερίσματός του» ανέφερε ο διευθυντής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Στέφαν Έρικσον.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα γύρω στις 6 τα ξημερώματα. Ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών, πετυχαίνοντας έναν στο κράνος και έναν στο αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

«Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της για το επεισόδιο αυτό και υποβάλλει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια» δήλωσε ο Γιοχάνεσεν.

Η εγκληματικότητα στην Ισλανδία είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο και οι αστυνομικοί της σπάνια επεμβαίνουν ένοπλοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό