Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πρώτος νεκρός από αστυνομικά πυρά στην ιστορία της Ισλανδίας

Ο πρώτος νεκρός από αστυνομικά πυρά στην ιστορία της Ισλανδίας

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ένας 60χρονος άνδρας στην Ισλανδία, ο οποίος πυροβολούσε με κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα του στο Ρέικιαβικ. Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό από πυρά της αστυνομίας στην ιστορία της χώρας. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μπήκαν στο σπίτι του 60χρονου για να τον σταματήσουν και εκείνος άρχισε να τους πυροβολεί. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και ο δράστης υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ένας άνδρας στην Ισλανδία, ο οποίος πυροβολούσε με κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα του στο Ρέικιαβικ.

Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό από πυρά της αστυνομίας στην ιστορία της χώρας. Το επεισόδιο «δεν έχει προηγούμενο» στην Ισλανδία, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρέικιαβικ ο διευθυντής της αστυνομίας Χάραλντουρ Γιοχάνεσεν.

Το θύμα είναι ένας άνδρας περίπου 60 ετών, ο οποίος για άγνωστο λόγο άρχισε να πυροβολεί με μια κυνηγετική καραμπίνα από το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε μόνος στο Ρέικιαβικ γύρω στις 3 το πρωί (05:00 ώρα Ελλάδας).

Αφού εκκενώθηκε η πολυκατοικία, η αστυνομία επιχείρησε μάταια να έρθει σε επαφή μαζί του. Στη συνέχεια έριξε δακρυγόνα από τα παράθυρα για να τον εξουδετερώσει.

«Αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί από τα παράθυρα του διαμερίσματός του» ανέφερε ο διευθυντής της αστυνομίας της πρωτεύουσας Στέφαν Έρικσον.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας μπήκαν στο διαμέρισμα γύρω στις 6 τα ξημερώματα. Ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών, πετυχαίνοντας έναν στο κράνος και έναν στο αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

«Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της για το επεισόδιο αυτό και υποβάλλει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια» δήλωσε ο Γιοχάνεσεν.

Η εγκληματικότητα στην Ισλανδία είναι από τις χαμηλότερες στον κόσμο και οι αστυνομικοί της σπάνια επεμβαίνουν ένοπλοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024