Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διασώθηκαν 370 μετανάστες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Διασώθηκαν 370 μετανάστες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε 370 επίδοξους μετανάστες που επέβαιναν σε τέσσερα σκάφη που διέτρεχαν κίνδυνο στην κεντρική Μεσόγειο, ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν τους μετανάστες που διασώθηκαν στην Σικελία. Τον περασμένο μήνα 366 επίδοξοι μετανάστες έχασαν την ζωή τους ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στο χειρότερο ναυάγιο με μετανάστες που σημειώνεται στην σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε 370 επίδοξους μετανάστες που επέβαιναν σε τέσσερα σκάφη που διέτρεχαν κίνδυνο στην κεντρική Μεσόγειο, ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, χαρακτηρίστηκαν ως κάτι το ασυνήθιστο για την εποχή αυτή, επειδή οι αφίξεις επίδοξων μεταναστών τείνουν να μειώνονται όταν αρχίζει το κρύο και να αυξάνονται τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μεταφέρουν τους μετανάστες που διασώθηκαν στην Σικελία.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, που προσπαθούν να γλιτώσουν από την πείνα και τις συγκρούσεις στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, προσπαθούν να φτάσουν κάθε χρόνο στην νήσο Λαμπεντούζα, η οποία λόγω της θέσης της στα μέσα της διαδρομής ανάμεσα στην Σικελία και την Τυνησία αποτελεί μια από τις κύριες πύλες εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον περασμένο μήνα 366 επίδοξοι μετανάστες έχασαν την ζωή τους ανοιχτά της Λαμπεντούζα, στο χειρότερο ναυάγιο με μετανάστες που σημειώνεται στην σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Οι νεκροί προέρχονταν κυρίως από την Ερυθραία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024