Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλακίστηκε και το τελευταίο μέλος του πληρώματος της Greenpeace στη Ρωσία

Αποφυλακίστηκε και το τελευταίο μέλος του πληρώματος της Greenpeace στη Ρωσία

Το τελευταίο μέλος του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise της Greenpeace, ο Αυστραλός Κόλιν Ράσελ, βγήκε την Παρασκευή από τη φυλακή της Αγίας Πετρούπολης όπου κρατούνταν, μία ημέρα μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 45.000 ευρώ. Όλοι οι ακτιβιστές της Greenpeace έχουν πλέον αποφυλακιστεί, όμως δεν μπορούν να φύγουν από τη Ρωσία εν αναμονή της δίκης.

Το τελευταίο μέλος του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise της Greenpeace, ο Αυστραλός Κόλιν Ράσελ, βγήκε την Παρασκευή από τη φυλακή της Αγίας Πετρούπολης όπου κρατούνταν, μία ημέρα μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης σε δεύτερο βαθμό να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης.

«Ο Κόλιν Ράσελ βγήκε από τη φυλακή. Δόθηκε η εγγύηση των 2 εκατομμυρίων ρουβλιών [45.000 ευρώ]» δήλωσε η εκπρόσωπος της Greenpeace Βιολέτα Ριάμπκο.

Ο Κόλιν Ράσελ ήταν ο μόνος ακτιβιστής από τα 30 μέλη του πληρώματος του Arctic Sunrise που δεν είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση πρωτοδίκως.

Ήταν ο πρώτος που είχε εμφανισθεί ενώπιον δικαστηρίου στις 18 Νοεμβρίου και η προφυλάκισή του είχε παραταθεί τότε για τρεις μήνες, ως τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι άλλοι 29 ακτιβιστές έχουν όλοι βγει από τη φυλακή, όμως δεν μπορούν να φύγουν από τη Ρωσία.

Τα 30 μέλη του πληρώματος του πλοίου, μεταξύ των οποίων ήταν 26 ξένοι, συνελήφθησαν το Σεπτέμβριο έπειτα από μια δράση με στόχο μια πετρελαϊκή εξέδρα της Gazprom στην Αρκτική, με την οποία ήθελαν να καταγγείλουν τους κινδύνους από την εξόρυξη υδρογονανθράκων σ’ αυτή την εκτεταμένη περιοχή με τα ιδιαίτερα ευαίσθητα οικοσυστήματα.

Οι 30 συλληφθέντες αρχικά είχαν κατηγορηθεί για «πειρατεία», που στη Ρωσία τιμωρείται με 15 χρόνια κάθειρξη. Στη συνέχεια τους απαγγέλθηκε η κατηγορία του χουλιγκανισμού, που επισύρει ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει αρθεί η πρώτη κατηγορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024