Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την προστασία εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών ενισχύει η Κομισιόν

Την προστασία εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών ενισχύει η Κομισιόν

Νέους κανόνες για την προστασία εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών (τεχνογνωσία και εμπορικά μυστικά) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και κοινοποίησή τους πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μία στις πέντε εταιρείες έχει έρθει αντιμέτωπη με μία τουλάχιστον προσπάθεια κλοπής εμπορικών της μυστικών κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα, οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, καθώς 25% των εταιρειών κατήγγειλαν κλοπή πληροφοριών το 2013, έναντι 18% το 2012.

Νέους κανόνες για την προστασία εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών (τεχνογνωσία και εμπορικά μυστικά) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και κοινοποίησή τους πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η σχετική πρόταση οδηγίας περιέχει έναν κοινό ορισμό των εμπορικών μυστικών, καθώς και μέσα που βοηθούν τα θύματα υπεξαίρεσης εμπορικών μυστικών να επιτύχουν αποκατάσταση των ζημιών τους.

Η οδηγία θα βοηθήσει τα εθνικά δικαστήρια στην αντιμετώπιση της αθέμιτης χρήσης εμπιστευτικών επιχειρηματικών πληροφοριών, την απομάκρυνση από την αγορά των προϊόντων που παραβιάζουν το εμπορικό απόρρητο και την ευκολότερη αποζημίωση των θυμάτων τέτοιων παράνομων πρακτικών.

Σε αντίθεση με τις εφευρέσεις που είναι κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ή σε αντίθεση με τα μυθιστορήματα που προστατεύονται με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ο κάτοχος ενός εμπορικού μυστικού, όπως ενός χημικού τύπου, μιας επιχειρηματικής διαδικασίας, μιας συνταγής ή μιας ιδέας για εμπορική προώθηση προϊόντων, δεν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσής του.

Συνεπώς, ανταγωνιστές και άλλα τρίτα μέρη, μπορούν να ανακαλύψουν, να αναπτύξουν και να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα τον ίδιο τύπο. Τα εμπορικά μυστικά προστατεύονται μόνο στις περιπτώσεις στις οποίες κάποιος λαμβάνει εμπιστευτικές πληροφορίες με παράνομα μέσα (για παράδειγμα, μέσω κλοπής ή δωροδοκίας).

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μία στις πέντε εταιρείες έχει έρθει αντιμέτωπη με μία τουλάχιστον προσπάθεια κλοπής εμπορικών της μυστικών κατά τα τελευταία δέκα χρόνια. Σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα, οι περιπτώσεις αυτές αυξάνονται συνεχώς, καθώς 25% των εταιρειών κατήγγειλαν κλοπή πληροφοριών το 2013, έναντι 18% το 2012.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024