Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα στο Ρήνο!

Χριστούγεννα στο Ρήνο!

Γιατί να μη γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε μια πρώτης τάξεως κρουαζιέρα κατά μήκος του χειμερινού Ρήνου; Ένα ταξίδι κατά μήκος του «πατέρα Ρήνου», όπως αποκαλείται, ίσως του πιο σημαντικού ποταμού της Ευρώπης, είναι σίγουρα μια διαφορετική πρόταση που ετοίμασε το travelplan.gr ειδικά για σας. Ταξιδεύοντας «με το ποτάμι», θα γνωρίσετε […]

Γιατί να μη γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, σε μια πρώτης τάξεως κρουαζιέρα κατά μήκος του χειμερινού Ρήνου;

Ένα ταξίδι κατά μήκος του «πατέρα Ρήνου», όπως αποκαλείται, ίσως του πιο σημαντικού ποταμού της Ευρώπης, είναι σίγουρα μια διαφορετική πρόταση που ετοίμασε το travelplan.gr ειδικά για σας.

Ταξιδεύοντας «με το ποτάμι», θα γνωρίσετε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία. Παράλληλα, θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγεία αυτής της θαυμάσιας περιόδου πριν από τα Χριστούγεννα, να βιώσετε την ηρεμία, να θαυμάσετε τη φύση στην ειρηνική χειμερία νάρκη της και τον έναστρο ουρανό το βράδυ να σας συντροφεύει.

Πάμε μια βόλτα στις σημαντικότερες πόλεις-σταθμούς της πλωτής αυτής διαδρομής.

Χτισμένη στις όχθες του Ρήνου, η Κολωνία είναι η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και η τέταρτη μεγαλύτερη της Γερμανίας, ενώ είναι και μια από τις αρχαιότερες πόλεις της χώρας, με ιστορία δύο και πλέον χιλιετιών. Το περίφημο Ντομ (Dom), όπως είναι γνωστός ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας, είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, ενώ αποτελεί το πιο διάσημο γοτθικό κτίριο της Γερμανίας. Ο θεμέλιος λίθος του Ντομ τέθηκε τον Αύγουστο του 1248, ενώ ο ναός ολοκληρώθηκε αρκετούς αιώνες αργότερα, καθώς παρέμενε ημιτελής μέχρι το 19ο αιώνα. Τελικά, το 1880, έπειτα από 600 και πλέον χρόνια, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα αυθεντικά γοτθικά σχέδια. Με ύψος 157 μέτρα είναι η δεύτερη υψηλότερη εκκλησία της Γερμανίας (μετά το ναό του Ουλμ) και η τρίτη υψηλότερη παγκοσμίως, ενώ συγκαταλέγεται, φυσικά, στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενος σταθμός μας, το Στρασβούργο. Μια πόλη στα γαλλογερμανικά σύνορα, σύμβολο ενότητας της Ευρώπης, που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά και των δύο χωρών και των λαών τους. Κύρια χαρακτηριστικά του Στρασβούργου, τα σπιτάκια της παραδοσιακής αλσατικής αρχιτεκτονικής, πάνω στο ποτάμι, και η ιδιαίτερη κουζίνα. Η κεντρική συνοικία της πόλης ονομάζεται Petite France, γεγονός που υπονοεί την ύπαρξη μιας μικρογραφίας ολόκληρης ουσιαστικά της Γαλλίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το ιστορικό κέντρο μιας πόλης ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Εξάλλου, η Υδάτινη Συνοικία αποτελείται από γέφυρες και σπίτια χτισμένα στο ίδιο επίπεδο με τα νερά του ποταμού Ιλ, παραπόταμου του Ρήνου, που διατρέχει την πόλη. Μια Βενετία της Κεντρικής Ευρώπης κάτω από τις χαρακτηριστικές επικλινείς στέγες των σπιτιών, που έχουν διατηρηθεί από την εποχή που η περιοχή φιλοξενούσε τα σπιτικά των ψαράδων και των εργατών.

Τα Χριστούγεννα τα στενά του Στρασβούργου μετατρέπονται σε «χωριό αλά Χάνσελ και Γκρέτελ», ενώ ολόκληρη η πόλη γίνεται ένα αξιοθέατο! Φιλοξενεί, μάλιστα, την πιο διάσημη Marché de Noël της Ευρώπης.

Ανακαλύψτε τώρα τη μοναδική best value πρόταση του Travel Plan για την επταήμερη κρουαζιέρα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΡΗΝΟ (αναχ. από Κολωνία στις 22/12). Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς συμβούλους του Travel Plan στο 210 3333300.

*O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024