Geeksphone Revolution, ένα smartphone high end με FirefoxOS ή Android
Η ισπανική Geeksphone αποκάλυψε ότι ήδη από το 2012 εργάζεται για την κατασκευή ενός smartphone «με επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων». Το Geeksphone Revolution "Made in Europe" μπορεί να λειτουργήσει είτε με Android, ή με το ανοικτό Web OS του Mozilla, το Firefox OS που παρουσιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2013 και στην Αθήνα.
Η ισπανική Geeksphone αποκάλυψε ότι ήδη από το 2012 εργάζεται για την κατασκευή ενός smartphone «με επεξεργαστή υψηλών επιδόσεων». Το Geeksphone Revolution «Made in Europe» μπορεί να λειτουργήσει είτε με Android, ή με το ανοικτό Web OS του Mozilla, το Firefox OS που παρουσιάστηκε στις 27 Νοεμβρίου 2013 και στην Αθήνα (με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου κινητού στην Ελλάδα με το λειτουργικό, του Alcatel One Touch Fire).
Το επαναστατικό τηλέφωνο για geek υψηλών προδιαγραφών θα κυκλοφορήσει σύντομα, δήλωσε ο συνιδρυτής της Geeksphone, Javier Aguera προσθέτοντας με σιγουριά πως θα αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη τόσο για τις υψηλές επιδόσεις του όσο και για την ανταγωνιστική του τιμή.
Επίσης, ανακοινώθηκε πως όσοι έχουν προ-παραγγείλει το Peak+ (παραγγελίες άρχισαν να γίνονται δεκτές από τα τέλη Ιουλίου 2013) θα μπορέσουν να ζητήσουν με το ίδιο αντίτιμο 149 ευρώ (χωρίς φόρους) να τους σταλεί το Geeksphone Revolution. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Peak+ στο tech.in.gr.
H εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Revolution, είναι όμως φανερό ότι η έμφαση δίνεται στην επεξεργαστική ισχύ. Στο Peak+, το τρίτο μοντέλο Geeksphone, ο ισπανός κατασκευαστής είχε αυξήσει την χωρητικότητα της μνήμης RAM στο 1GB (512ΜΒ στο πρώτο Peak). Βελτιώσεις είχε υποσχεθεί η εταιρεία και στην απόδοση των γραφικών και την διαχείριση της μπαταρίας. Τα υλικά κατασκευής στο εσωτερικό και το εξωτερικό του νέου Peak εμφανίζονταν επίσης βελτιωμένα, και υπόσχονται ένα Peak+ γυαλιστερό που αποκρίνεται καλύτερα στην αφή, όπως ζήτησαν οι πρώτοι χρήστες του (κυρίως developers εφαρμογών που θα εμπλουτίσουν το Firefox Marketplace). Πάντως, το τσίπσετ του Peak+ παρέμενε το ίδιο (Qualcomm Snapdragon 1,2GHz, διπύρηνος) όπως και η οθόνη 4,3 ιντσών, πολλαπλής αφής, qHD IPS, η κάμερα 8Mpixel πίσω και μπροστά 2Mpixel. To Peak+ είχε 4GB εσωτερική μνήμη, επεκτάσιμη με κάρτα microSD αλλά και 25GB στο cloud σε συνεργασία με την Fiabee.
Διαβάστε επίσης:
Ανθή Παναγιωτάκη @anthi
In.gr Τεχνολογία
- Ρωσία: Ουκρανικό drone έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ
- Οι αυξήσεις μισθών στην ΕΕ από το 2020 – Γιατί οι Ευρωπαίοι δεν ζουν καλύτερα;
- Euphoria: «Άκρως επικίνδυνες» οι σκηνές με «σεξουαλικοποιημένα βρέφη» — προειδοποιούν ειδικοί
- LIVE: Φούλαμ – Άστον Βίλα
- Σκάλα Ωρωπού: Μήνυση από τον δήμο για τα μπάζα σε θαλάσσια περιοχή Natura – «Δημιούργησαν δρόμο 60 μέτρων»
- Λέκκας: Δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα γίνει μεγάλος σεισμός στον Κορινθιακό
- Το εντυπωσιακό ποσοστό που έχει ο Ολυμπιακός στα play offs της Euroleague με πλεονέκτημα έδρας (vids)
- Μακρόν: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Γαλλίας εμπνέει την Ευρώπη και υλοποιείται στην πράξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442