
Συνάντηση της ΕΚΠΟΙΖΩ με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας
Με εκπροσώπους της καταναλωτικής ένωσης "ΕΚΠΟΙΖΩ" συναντήθηκε με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαβούλευσης σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, οι εμπειρογνώμονες του κλιμακίου της τρόικας επέδειξαν ενδιαφέρον για συγκεκριμένες θέσεις της σχετικά με τη μη απελευθέρωση πλειστηριασμών.
Με εκπροσώπους της καταναλωτικής ένωσης «ΕΚΠΟΙΖΩ» συναντήθηκε με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαβούλευσης σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, οι εμπειρογνώμονες του κλιμακίου της τρόικας επέδειξαν ενδιαφέρον για συγκεκριμένες θέσεις της σχετικά με τη μη απελευθέρωση πλειστηριασμών.
Διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, η ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων καθώς και η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου προσαρμογής των οφειλών, ενώ η χάραξη μιας τουλάχιστον 10ετούς στρατηγικής για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων κρίνεται απόλυτα αναγκαία.
Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι τόνισε την ανάγκη για τριετή αναστολή των πλειστηριασμών και τις συνέπειες από ενδεχόμενη απελευθέρωσή τους, ενώ αναγνωρίστηκαν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης, της ανατροπής των εισοδημάτων και της ανεργίας.
Ακόμη, η οργάνωση των καταναλωτών σημειώνει ότι υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση σε συγκεκριμένες θέσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ όπως π.χ. αυτές που συνεισφέρουν στην προσαρμογή των χρεών στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών και η ένταξη των εμπόρων (οι οποίοι μέσα από την εμπορική τους δραστηριότητα καλύπτουν τον βιοπορισμό τους) στο ν. 3869/10.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Τα σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο της 19χρονης – Απολογούνται την Παρασκευή οι τρεις νεαροί
- Εθνική πόλο Γυναικών: Οι κλήσεις για τα προκριματικά του World Cup
- Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- «Δεν είναι κανένας σοβαρός θεσμός η ευρωπαϊκή εισαγγελία» για τον Γεωργιάδη – Νέα επίθεση κατά της Παπανδρέου
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442