Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση της ΕΚΠΟΙΖΩ με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

Συνάντηση της ΕΚΠΟΙΖΩ με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας

Με εκπροσώπους της καταναλωτικής ένωσης "ΕΚΠΟΙΖΩ" συναντήθηκε με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαβούλευσης σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, οι εμπειρογνώμονες του κλιμακίου της τρόικας επέδειξαν ενδιαφέρον για συγκεκριμένες θέσεις της σχετικά με τη μη απελευθέρωση πλειστηριασμών.

Με εκπροσώπους της καταναλωτικής ένωσης «ΕΚΠΟΙΖΩ» συναντήθηκε με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαβούλευσης σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, οι εμπειρογνώμονες του κλιμακίου της τρόικας επέδειξαν ενδιαφέρον για συγκεκριμένες θέσεις της σχετικά με τη μη απελευθέρωση πλειστηριασμών.

Διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ, η ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων καθώς και η ύπαρξη ενός μεταβατικού σταδίου προσαρμογής των οφειλών, ενώ η χάραξη μιας τουλάχιστον 10ετούς στρατηγικής για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης και των μη εξυπηρετούμενων δανείων κρίνεται απόλυτα αναγκαία.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει ότι τόνισε την ανάγκη για τριετή αναστολή των πλειστηριασμών και τις συνέπειες από ενδεχόμενη απελευθέρωσή τους, ενώ αναγνωρίστηκαν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης, της ανατροπής των εισοδημάτων και της ανεργίας.

Ακόμη, η οργάνωση των καταναλωτών σημειώνει ότι υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση σε συγκεκριμένες θέσεις της ΕΚΠΟΙΖΩ όπως π.χ. αυτές που συνεισφέρουν στην προσαρμογή των χρεών στις πραγματικές δυνατότητες των δανειοληπτών και η ένταξη των εμπόρων (οι οποίοι μέσα από την εμπορική τους δραστηριότητα καλύπτουν τον βιοπορισμό τους) στο ν. 3869/10.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024