Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κληρονομιά εκατομμυρίων στο Δημόσιο περιμένει 5 χρόνια στα αζήτητα

Κληρονομιά εκατομμυρίων στο Δημόσιο περιμένει 5 χρόνια στα αζήτητα

Άφησε με τη διαθήκη του κληρονομιά 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα χρήματα όμως παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και πέντε χρόνια για τους... προφανείς λόγους. Ο Χανιώτης επιχειρηματίας και έμπορος Γιώργος Μαλινάκης απεβίωσε το 2008 σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας όλη του την περιουσία στο Νοσοκομείο Χανιών, προκειμένου να ανεγερθεί νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα.

Άφησε με τη διαθήκη του κληρονομιά 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα χρήματα όμως παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και πέντε χρόνια για τους… προφανείς λόγους.

Ο Χανιώτης επιχειρηματίας και έμπορος Γιώργος Μαλινάκης απεβίωσε το 2008 σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας όλη του την περιουσία στο Νοσοκομείο Χανιών, προκειμένου να ανεγερθεί νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα.

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, η μόνη απαίτηση του Μαλινάκη ήταν να τηρηθεί με σχολαστικότητα η διαθήκη του, αλλιώς το κληροδότημα θα περνούσε στον Ερυθρό Σταυρό. Το μόνο που ζήτησε για τον εαυτό του ήταν να στηθεί μια πλάκα στην είσοδο της νέας πτέρυγας εις μνήμην των γονιών του.

Πέντε χρόνια μετά, η υπόθεση παραμένει εκκρεμής -το όνειρο του Μαλινάκη σκόνταψε στην ολιγωρία του υπουργείου Οικονομικών, σε έναν νόμο του 1939, αλλά και στην απώλεια φακέλων που χάθηκαν μετά την αποστολή τους στο υπουργείο από την Επιτροπή Εκτέλεσης της Διαθήκης.

Η κληρονομιά του επιχειρηματία -καταθέσεις, χρυσές λίρες, ακίνητα σε Χανιά και Αθήνα- φαίνεται ότι θα περιμένει στα αζήτητα για αρκετό καιρό ακόμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024