Παρουσιάζεται η μελέτη του ΟΟΣΑ για τις στρεβλώσεις στην αγορά
Στην Αθήνα αναμένεται την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία για να παρουσιάσει τη μελέτη του ΟΟΣΑ σχετικά με την πολιτική ανταγωνισμού και την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά στην Ελλάδα.
Στην Αθήνα αναμένεται την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία για να παρουσιάσει μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.
Ο κ. Γκουρία Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο διατηρεί στενή συνεργασία για το φλέγον ζήτημα της άρσης των εμποδίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Το μεσημέρι οι κ.κ. Χατζηδάκης και Γκουρία θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για την έρευνα του ΟΟΣΑ σχετικά με την πολιτική ανταγωνισμού και την άρση των εμποδίων εισόδου στην αγορά στην Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Τράπεζας της Ελλάδος όπου θα παρουσιαστεί μελέτη του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.
Το απόγευμα ο κ. Γκουρία θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Μεταρρυθμίσεις για το μέλλον: Οικοδομώντας μια πιο ισχυρή και δίκαιη ελληνική οικονομία», όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Χατζηδάκης.
Συναντήσεις Σαμαρά
Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς, εκτός από τον κ. Γκουρία, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Κεντροανατολικής Ευρώπης της Microsoft Ντον Γκράνθαμ και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Microsoft Ελλάς, Παναγιώτα Αντωνάκου.
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικών Αγορών και Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442