Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυτιλήνη, η αρχόντισσα του Αιγαίου!

Μυτιλήνη, η αρχόντισσα του Αιγαίου!

Μυτιλήνη: μια πόλη που με το όνομά της αποκαλείται ένα ολόκληρο νησί! Αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το νότιο λιμάνι του νησιού της Λέσβου, φιλοξενώντας μοναδικά αξιοθέατα, η Μυτιλήνη αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο με διάσπαρτες ιαματικές πηγές και αμέτρητες ακρογιαλιές. Η Λέσβος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας (μετά την Κρήτη και την Εύβοια), χαρακτηρίζεται ως […]

Μυτιλήνη: μια πόλη που με το όνομά της αποκαλείται ένα ολόκληρο νησί!

Αμφιθεατρικά χτισμένη γύρω από το νότιο λιμάνι του νησιού της Λέσβου, φιλοξενώντας μοναδικά αξιοθέατα, η Μυτιλήνη αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο με διάσπαρτες ιαματικές πηγές και αμέτρητες ακρογιαλιές.

Η Λέσβος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας (μετά την Κρήτη και την Εύβοια), χαρακτηρίζεται ως νησί της αρμονίας και της ομορφιάς, καθώς προσφέρεται για ξεκούραστες διακοπές αλλά και ήρεμες περιηγήσεις, ενώ είναι ένας προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, πόσω μάλλον για ένα γλυκό φθινόπωρο σαν κι αυτό! To travelplan.gr σάς τη συστήνει ανεπιφύλακτα.

Στην πόλη της Μυτιλήνης, οι εκκλησίες του Αγίου Θεράποντα και του Αγίου Αθανασίου (μητρόπολη) παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, ενώ την πόλη στολίζουν ακόμη το αρχαίο θέατρο, το ρωμαϊκό υδραγωγείο, το ορειχάλκινο άγαλμα της Ελευθερίας (αντίγραφο του διάσημου αγάλματος της Νέας Υόρκης) και αρκετά ενδιαφέροντα μουσεία, όπως το πασίγνωστο Μουσείο Θεόφιλου, με πίνακες του γνωστού λαϊκού ζωγράφου.

Την παράσταση, ωστόσο, κλέβει η παγκόσμια σχεδόν μοναδικότητα του νησιού, το περίφημο απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, στο Σίγρι. Το διατηρητέο μνημείο της φύσης εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, ο οποίος περιηγείται ανάμεσα στα απολιθωμένα δένδρα με τις ρίζες τους.

Αξίζει να αναφέρει κανείς, τέλος, ότι το νησί της Λέσβου έχει να επιδείξει, εκτός από υπέροχα φυσικά τοπία, σπουδαίες προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου. Μεταξύ άλλων, ο πεζογράφος και ακαδημαϊκός Στράτης Μυριβήλης γεννήθηκε σε αυτό το «καταστολισμένο με λουλούδια καράβι, που πλέει ανέμελα στο πέλαγος…», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τη Λέσβο.

Ένα είναι βέβαιο: η Λέσβος, αυτό το κομμάτι γης που αποκόπηκε από τη Μικρά Ασία, για να απομακρυνθεί μέσα στα καθάρια κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου, με τις χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων και τα απέραντα πευκοδάση να τη βάφουν ασημοπράσινη, θα σας αιχμαλωτίσει για πάντα!

*O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024