Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Il Giornale: «Ένας Κένεντι στο Άρκορε», Μπερλουσκόνι όπως... JFK

Il Giornale: «Ένας Κένεντι στο Άρκορε», Μπερλουσκόνι όπως… JFK

Τον παραλληλισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, με κύριο συνδετικό κρίκο το «ανεξέλεγκτο πάθος για τις όμορφες γυναίκες», αποφάσισε να κάνει η εφημερίδα συμφερόντων του Καβαλιέρε Il Giornale ανήμερα της 50ής επετείου από τη δολοφονία που άλλαξε την Αμερική. «Ένας Κένεντι στο Άρκορε» είναι ο τίτλος του editorial που στηλιτεύει την «υποκριτική» Αριστερά -«όπου δεν λείπουν οι πόρνες και οι προαγωγοί, αλλά εκεί, και μόνο εκεί, προσδίδουν κομψότητα»...

Τον παραλληλισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, με κύριο συνδετικό κρίκο το «ανεξέλεγκτο πάθος για τις όμορφες γυναίκες», αποφάσισε να κάνει η εφημερίδα συμφερόντων του Καβαλιέρε Il Giornale ανήμερα της 50ής επετείου από τη δολοφονία που άλλαξε την Αμερική, στηλιτεύοντας την «υποκριτική» Αριστερά -«όπου δεν λείπουν οι πόρνες και οι προαγωγοί, αλλά εκεί, και μόνο εκεί, προσδίδουν κομψότητα»…

«Ένας Κένεντι στο Άρκορε» είναι ο τίτλος του editorial που υπογράφει ο διευθυντής Giornale Αλεσάντρο Σαλούστι, «τοποθετώντας» τον δολοφονηθέντα πρόεδρο των ΗΠΑ στην έπαυλη των μπούνγκα-μπούνγκα και του «συστήματος πορνείας» που οδήγησε στην καταδίκη σε επταετή ποινή κάθειρξης τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας για το σκάνδαλο «Ρούμπι-γκέιτ».

Γράφοντας για «τον πρόεδρο-μύθο που έγινε το ίνδαλμα της αριστεράς παγκοσμίως, και τη δημοφιλία του οποίου ‘αρμέγει’ η Αριστερά επί μισό αιώνα», ο Αλεσάντρο Σαλούστι «παντρεύει» την 50ή επέτειο της δολοφονίας με το αιτιολογικό της καταδίκης Μπερλουσκόνι που ανακοίνωσαν οι δικαστές του Μιλάνου, και επιτίθεται κατά της «υποκριτικής Αριστεράς».

«Αμφότεροι ήταν πλούσιοι, πολύ πλούσιοι, και χρησιμοποίησαν τον πλούτο τους για την είσοδό τους στην πολιτική. Επιβλήθηκαν προς έκπληξη πολλών σε ευνοούμενους αντιπάλους. Δώρισαν ένα όνειρο στη χώρα τους χωρίς να καταφέρουν να το υλοποιήσουν [στην περίπτωση του Κένεντι εξαιτίας της δολοφονίας, και στην περίπτωση του Μπερλουσκόνι γιατί είμαστε στην Ιταλία].

»Και οι δύο άλλαξαν βαθιά και αμετάκλητα την προσαρμοσμένη πολιτική. Και, χωρίς να είναι λιγότερο σημαντικό, αμφότεροι είχαν ανεξέλεγκτο πάθος για τις όμορφες γυναίκες»…

Και ειδικά για το τελευταίο, ο διευθυντής της Giornale συνεχίζει λέγοντας πως ενώ ο Κένεντι έγινε ίνδαλμα, ο Μπερλουσκόνι κατακεραυνώνεται από τους ίδιους «ηθικολόγους» που λατρεύουν ως είδωλο τον δολοφονηθέντα πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Μας λένε ότι στην περίπτωση του Κένεντι το να είναι άσωτος προσέδιδε στη γοητεία του. Η υποκρισία είναι ότι αυτή η καλοσύνη εκτείνεται μόνο σε εκείνους που βρίσκονται στην αριστερά, όπου δεν λείπουν οι πόρνες και προαγωγοί, αλλά εκεί, και μόνο εκεί, προσδίδουν κομψότητα» σημειώνει.

Στο στόχαστρο του Αλεσάντρο Σαλούστι βρίσκεται η Corriere della Sera για τις αναφορές της σχετικά με την ιδιωτική ζωή του Κένεντι, σε αντιδιαστολή με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Ακόμα και η μετρημένη Corriere della Sera δεν θα μπορούσε να αποφύγει να θυμηθεί αυτή τη μικρή λεπτομέρεια από την ιδιωτική ζωή του μεγάλου Τζον. Αντιγράφω: ‘Λένε ότι η ζωή του χαρακτηρίστηκε από μία αδιάκοπη αλυσίδα περιστασιακών συναντήσεων με νεαρές γυναίκες από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

»Όλες όμορφες, όλες ερωτευμένες. Ήταν ασκούμενες στο Λευκό Οίκο , ηθοποιοί, τραγουδίστριες, πόρνες, κυρίες του τζετ σετ, δημοσιογράφοι, γραμματείς, ερωμένες αφεντικών της μαφίας… Έφταναν τη νύχτα στο Λευκό Οίκο κρυμμένες στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και ο πρόεδρος τις διασκέδαζε στο γραφείο του’».

Και ο διευθυντής της Giornale συνεχίζει διερωτώμενος ποιον τίτλο χρησιμοποιεί η Corriere γράφοντας για όλα αυτά. «’Το γουρούνι της Ουάσινγκτον;’, ‘Ένας ανήθικος στην ηγεσία;’ Όχι. Έχει τον τίτλο ‘Η γοητεία ενός άπιστου’, και υπότιτλο ‘Γιατί εμείς οι γυναίκες [παρ’ όλα αυτά] τον λατρεύουμε»…

Ε.Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024