Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτών στο Σινά

Βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτών στο Σινά

Έκρηξη έπληξε οχηματοπομπή που μετέφερε στρατιώτες στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δέκα επιβαίνοντων σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές. Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση στην χερσόνησο, όπου ένοπλες ομάδες «αξιοποιούν» την αδυναμία της κεντρικής κυβέρνησης, από την ανατροπή του Μόρσι στα μέσα του καλοκαιριού.

Έκρηξη έπληξε οχηματοπομπή που μετέφερε στρατιώτες στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δέκα επιβαίνοντων σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.

H επίθεση στόχευε δύο λεωφορεία που, όπως μεταδίδει το Reuters, μετέφεραν στρατιώτες από τη Ράφα, στη μεθόριο, στο ελ Αρίς με τελικό προορισμό το Κάιρο.

Άλλα 35 άτομα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά.

Στην περιοχή του Σινά, με την εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης αδύναμη, δραστηριοποιούνται ένοπλες ομάδες που συχνά πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση της Τρίτης είναι η πιο αιματηρή από την ανατροπή του Μόρσι στα μέσα του καλοκαιριού. Οι στρατιώτες ανήκαν στη δύναμη της 2ης Στρατιάς, που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος των επιχειρήσεων στη χερσόνησο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία ωστόσο έχει πολλές ομοιότητες με επιθέσεις οργάνωσης στο Σινά που θεωρείται ότι έχει επαφές και με την Αλ Κάιντα.

Ορισμένες φορές, η ένταση στο Σινά «διαχέεται» και σε πόλεις μέχρι και στην κεντρική Αίγυπτο, ακόμη και με δολοφονίες αξιωματικών στο Κάιρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024