Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αμετάκλητες από το 2014 οι ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αμετάκλητες από το 2014 οι ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι οριστικές ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων για το 2014 οι οποίες θα είναι και αμετάκλητες. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr το χρονοδιάγραμμα θα είναι ρεαλιστικό και θα λαμβάνει υπόψη τόσο το χρόνο που θα απαιτηθεί για να παραμετροποιηθεί το σύστημα, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν επέλθει με το Ν. 4110/2013 και τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όσο και με την ικανότητα του Taxisnet να υποδεχθεί εγκαίρως τις δηλώσεις των φορολογουμένων.

Στην επιβεβαίωση ότι οι ημερομηνίες υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014 θα ανακοινωθούν εντός του Δεκεμβρίου προχώρησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση φορολογουμένου, ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε μέσω twitter ότι οι τελικές ημερομηνίες για την υποβολή των δηλώσεων θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών εντός του Δεκεμβρίου.

O σχετικός προγραμματισμός για την υποβολή των δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη καταρτίζεται πλάνο για την ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων και την επίλυση δυσλειτουργιών.

Έτσι, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι οριστικές, ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων για το 2014 οι οποίες θα είναι και αμετάκλητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων θα είναι ρεαλιστικό και θα λαμβάνει υπόψη τόσο το χρόνο που θα απαιτηθεί για να παραμετροποιηθεί το σύστημα σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που έχουν επέλθει με το Ν. 4110/2013 και τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, όσο και με την ικανότητα του Taxisnet να υποδεχθεί εγκαίρως τις δηλώσεις των φορολογουμένων χωρίς τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάσθηκαν φέτος.

Σημειώνεται πως από το 2014 θα ισχύει άλλη φορολογική κλίμακα για τη φορολογία μισθωτών και συνταξιούχων και άλλη για εισοδηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ για πρώτη φορά από το 2014 θα φορολογηθούν ουσιαστικά και οι αγρότες με συντελεστή 13%.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ναβάρο: «Ο Μεντιλίμπαρ μας έχει ενώσει, είμαστε μια οικογένεια»

Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βάσκο προπονητή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024