Nέο υβριδικό supercar ετοιμάζει η Lexus
Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν το μοντέλο που θα αναπληρώσει το κενό του LFA και το οποίο θα εξελιχθεί με τη συμβολή της BMW στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η πλούσια εκθεσιακή παρουσία του ιαπωνικού ομίλου στην έκθεση της πατρίδας του δεν έχει να κάνει μόνο με την αποκάλυψη φουτουριστικών concept, ελκυστικών εκδόσεων παραγωγής και νέων μηχανικών συνόλων, αλλά και με τα μελλοντικά supercar σχέδια της Lexus.
Αυτά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επίσημης προέλευσης προβλέπουν την κατασκευή ενός νέου υβριδικού supercar το οποίο θα εξελιχθεί με τη συμβολή της BMW με βάση –και- την από διετίας σχετική συμφωνία Βαυαρών και Ιαπώνων.
Σε ό,τι αφορά το στυλ, το νέο supercar θα έχει ως αφετηρία τη σχεδίαση του πρωτοτύπου LF-LC και θα αναπληρώσει το LFΑ στην γκάμα της Lexus, προβάλλοντας και τις ανάλογες ικανότητες.
Αυτές αναμένεται να εξασφαλιστούν με την αξιοποίηση ενός V8 κινητήρα της BMW o οποίος θα συνεργαστεί με ένα υβριδικό σύστημα ιαπωνικής προέλευσης όπως θα ήταν αναμενόμενο δεδομένης της εμπειρίας του ομίλου Toyota στον τομέα που “εκτείνεται” από το Prius και φτάνει έως την Lexus LS 600h η οποία συνδυάζει έναν V8 βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά ισχύ που αγγίζει τους 440 ίππους.
Το supercar των Lexus-BMW θα συνδυάζει επίσης την τεχνογνωσία των δύο εταιρειών στον τομέα ανθρακονημάτων. Για την ακρίβεια, η Lexus θα συνδυάσει την εμπειρία της από την εξέλιξη και την χρήση ανθρακονημάτων στο LFA με την τεχνογνωσία της BMW σε ό,τι αφορά την μαζική παραγωγή του συγκεκριμένου υλικού και την οποία οι Βαυαροί απέκτησαν με την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου i3 αλλά και του επικείμενου i8.
Στο ίδιο πάντα σκεπτικό της συνεργασίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών θα υπάρξει και μια εκδοχή του supercar με τα σήματα των Βαυαρών, ενώ υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες για την τάξη μεγέθους της τιμής των δύο μοντέλων. Σύμφωνα με αυτές, το νέο supercar θα κοστολογηθεί κοντά στα 220.000 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι θα είναι φθηνότερο από το LFA, αλλά θα ακριβότερο από το επικείμενο plug-in υβριδικό supercar της BMW, i8.
auto.in.gr
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442