Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστε το Μόναχο εκ των έσω!

Γνωρίστε το Μόναχο εκ των έσω!

Αν και το Μόναχο είναι μια από τις πιο αναπτυγμένες πόλεις της Ευρώπης, δεν παύει ποτέ να θυμίζει ένα μικρό χωριό, που προσκαλεί τον επισκέπτη να το γνωρίσει, να το ζήσει και να το ξαναεπισκεφθεί σε κάθε του ταξίδι. Αν, μάλιστα, αυτό το ταξίδι συμπίπτει και με το Oktoberfest ή τα Χριστούγεννα, τότε ακόμη καλύτερα! […]

Αν και το Μόναχο είναι μια από τις πιο αναπτυγμένες πόλεις της Ευρώπης, δεν παύει ποτέ να θυμίζει ένα μικρό χωριό, που προσκαλεί τον επισκέπτη να το γνωρίσει, να το ζήσει και να το ξαναεπισκεφθεί σε κάθε του ταξίδι. Αν, μάλιστα, αυτό το ταξίδι συμπίπτει και με το Oktoberfest ή τα Χριστούγεννα, τότε ακόμη καλύτερα! Βρείτε, λοιπόν, τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια μέσω του travelplan.gr και ακολουθήστε τα tips μας για να γνωρίσετε τη βαυαρική πρωτεύουσα εκ των έσω!

Αν ψάχνετε το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας με το Μόναχο, τότε χρειάζεται να κατευθυνθείτε προς τους άκρως εντυπωσιακούς Βρετανικούς Κήπους της πόλης. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη γεύση της προσωπικότητας του Μονάχου σε συνδυασμό με τη μοναδική φύση, σε ένα πάρκο μεγαλύτερο από το Central Park της Νέας Υόρκης. Αν είσαστε τυχεροί, μπορεί να δείτε και το μοναδικό θέαμα των surfers να δαμάζουν τα παγωμένα νερά του τεχνητού ποταμού Eisbach.

Το Μόναχο είναι μια πόλη γεμάτη μουσεία. Ωστόσο, αν πρέπει να διαλέξετε ένα για να επισκεφθείτε, αυτό πρέπει να είναι το Deutsches Museum, το μεγαλύτερο μουσείο επιστημών στον κόσμο.

Η πλέον αγαπημένη συνήθεια σε κάθε ταξίδι είναι η αναζήτηση της καλύτερης θέας στην πόλη. Στην περίπτωση της βαυαρικής πρωτεύουσας, αυτή θα τη βρείτε στην κορυφή του ναού του Alter Peter. Εναλλακτικά, αναζητήστε την στην κορυφή του Olympic Tower. Πολλές φορές θα ακούσετε τους ντόπιους να μιλούν για το Föhn. Πρόκειται για ένα καιρικό φαινόμενο όπου πάνω από την περιοχή πνέει ζεστός άνεμος, ο ουρανός είναι καθαρός και η θέα μοναδική!

Μόναχο και μπίρα είναι δύο λέξεις συνώνυμες. Επισκεφθείτε, λοιπόν, και απολαύστε υπεύθυνα μοναδικές ποικιλίες μπίρας στο Augustiner, μια από τις παλαιότερες μπιραρίες της περιοχής και αγαπημένο σημείο συνάντησης των κατοίκων της πόλης.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μόναχο είναι οι τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη, καθώς τότε τα δέντρα έχουν αποκτήσει το φθινοπωρινό τους χρώμα, ο καιρός είναι καλός, ενώ ήδη επισκέπτες από όλον τον κόσμο έχουν αρχίσει να καταφθάνουν με αφορμή το Oktoberfest. Το τελευταίο είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ του κόσμου και πραγματοποιείται από το 1810 ως συνέχεια του εθίμου των βασιλικών γάμων της περιοχής.

Αν πάλι προτιμήσετε τα Χριστούγεννα, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη αγορά και φυσικά σκι στις πίστες των Άλπεων.

Αν έχετε ημέρες στη διάθεσή σας, χρησιμοποιήστε το Μόναχο ως αφετηρία για τη γνωριμία σας με τα μαγευτικά τοπία της ευρύτερης περιοχής, όπου θα ανακαλύψετε αξιοθέατα όπως οι λίμνες Tegernsee, Walchensee και Chiemsee και, φυσικά, το πανέμορφο κάστρο Neuschwanstein.

Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε τα ψώνια σας στην υπαίθρια αγορά Viktualienmarkt, να δείτε την Μπάγερν Μονάχου και τον Ribery στο εντυπωσιακό Allianz Arena και, φυσικά, να δοκιμάσετε μια τοπική παραδοσιακή ποικιλία brotzeitplatte.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Μονάχου. Θα σας πάνε παντού και φημίζονται για την κορυφαία ποιότητα εξυπηρέτησης και οργάνωσης.

Δείτε εδώ τα οργανωμένα εορταστικά προγράμματα του travelplan.gr για το Μόναχο και την υπέροχη περιοχή της Βαυαρίας.

*O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024