Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερη με εγγύηση θα αφεθεί ρωσίδα γιατρός του πλοίου της Greenpeace

Ελεύθερη με εγγύηση θα αφεθεί ρωσίδα γιατρός του πλοίου της Greenpeace

Δικαστήριο στην Αγία Αικατερίνη αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η ρωσίδα γιατρός του πλοίου της Greenpeace, Arctic Sunrise, το οποίο κατελήφθη από τις ρωσικές αρχές στις 19 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης πετρελαίου. Τη Δευτέρα δικαστήριο παρέτεινε για τρεις μήνες την κράτηση ενός Αυστραλού, μέλος του πληρώματος.

Δικαστήριο στην Αγία Αικατερίνη αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερη η ρωσίδα γιατρός του πλοίου της Greenpeace, Arctic Sunrise, το οποίο κατελήφθη από τις ρωσικές αρχές στις 19 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης πετρελαίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax διευκρίνισε η εγγύηση της 37χρονης Εκατερίνα Ζάσπα ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 45.500 ευρώ).

Η Greenpeace ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες μέχρι να κατατεθούν τα χρήματα της εγγύησης. Η 37χρονη ήταν γιατρός στο πλοίο, αλλά δεν βρισκόταν μεταξύ των ακτιβιστών που προσπάθησαν να ανέβουν σε ρωσική πετρελαϊκή εξέδρα στην θάλασσα του Πετσόρα.

Λίγο νωρίτερα, δικαστήριο στην Αγία Πετρούπολη αποφάσισε να παρατείνει κατά τρεις μήνες, ως τις 24 Φεβρουαρίου, την προσωρινή κράτηση ενός άλλου μέλους του πληρώματος του Arctic Sunrise, του Αυστραλού Κόλιν Ράσελ, ο οποίος ήταν ασυρματιστής στο πλοίο.

Σε ανακοίνωσή της, η περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι το δικαστήριο απάντησε αρνητικά στο αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερος ο Ράσελ με εγγύηση ή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Οι ρωσικές αρχές είχαν συλλάβει τους 30 ακτιβιστές της Greenpeace—μεταξύ των οποίων 26 ξένοι. Αρχικά, οι ακτιβιστές κρατούνταν στο Μουρμάνσκ, το ρωσικό λιμάνι στην Θάλασσα Μπάρεντς και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να εξεταστούν οι περιπτώσεις και των υπολοίπων 28 μελών του πληρώματος του Arctic Sunrise που κρατούνται.

Τη Δευτέρα ρωσική δικαιοσύνη αποφάσισε να αναβάλει για αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο, Τετάρτη, τις ακροαματικές διαδικασίες που προβλεπόταν να διεξαχθούν για άλλους δύο ακτιβιστές της Greenpeace, τον Νεοζηλανδό Ντέιβιντ Τζον Χάουσμαν και τον Βρετανό Κίραν Μπράιαν.

Η κράτηση των ακτιβιστών έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024