Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Πονόλαιμος μαζί με βήχα: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισή τους;

Πονόλαιμος μαζί με βήχα: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισή τους;

Μπορεί να μην έχουμε ακόμη «αισθανθεί» τον χειμώνα και το κρύο αλλά ο καιρός αυτός είναι ιδανικός για την παρουσία των διαφόρων ιώσεων, η συχνότητα των οποίων αυξάνει τον χειμώνα, που είναι η εποχή που «αγαπάνε» περισσότερο.

Μπορεί να μην έχουμε ακόμη «αισθανθεί» τον χειμώνα και το κρύο αλλά ο καιρός αυτός είναι ιδανικός για την παρουσία των διαφόρων ιώσεων, η συχνότητα των οποίων αυξάνει τον χειμώνα, που είναι η εποχή που «αγαπάνε» περισσότερο.

Δύο από τα βασικά συμπτώματα των ιώσεων ή του κρυολογήματος, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποια στιγμή αισθανθεί, είναι ο βήχας, που αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο μηχανισμό άμυνας του αναπνευστικού συστήματος και ο πονόλαιμος.

Για την αντιμετώπιση των ιώσεων δεν πρέπει αρχικά να λαμβάνουμε αντιβίωση. Αρκεί μια απλή αντισηψία της στοματοφαρυγγικής κοιλότητας με υπογλώσσια δισκία που διαλύονται αργά στο στόμα για την ανακούφιση του πονόλαιμου και η λήψη ενός βλεννολυτικού για την αντιμετώπιση του παραγωγικού βήχα. Η χορήγηση αντιβίωσης είναι αναγκαία μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και μόνο μετά από τη συμβουλή του γιατρού.

Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι σήμερα πλέον υπάρχει στα φαρμακεία σκευάσματα με διττή δράση, που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ταυτόχρονα και τον πονόλαιμο και τον βήχα. Τα σκευάσματα αυτά έχουν τοπική αναισθητική και αντιφλεγμονώδη δράση, μειώνουν το ιξώδες της βλέννης, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών και προσφέρουν άμεση και μακράς διαρκείας ανακούφιση.

Επειδή έχουν ευχάριστη γεύση και εύχρηστη μορφή, είναι ιδανικά για τα άτομα που είναι πολυάσχολα και αναζητηθούν άμεση και αποτελεσματική λύση για τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος. Τα προϊόντα, είναι κατάλληλο για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών καθώς και για διαβητικούς ασθενείς.

Τέλος να τονίσουμε ότι θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό αν:

  • Ο βήχας συνοδεύεται με πυρετό, που παραμένει υψηλός πάνω από 24 ώρες ή πυρετό που επανέρχεται ενώ είχε πέσει για 24 ώρες ή περισσότερο.
  • Ο βήχας δεν υποχωρεί παρά την εξασθένιση και διακοπή των υπόλοιπων συμπτωμάτων.
  • Ο βήχας διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα.
  • Ο βήχας συνοδεύεται από κιτρινοπράσινα φλέματα που μυρίζουν άσχημα
  • Ο βήχας ξεκινά με αίμα.
  • Η θεραπεία που κάνετε δεν βελτιώνει το βήχα.
  • Έχετε δυσκολία στην αναπνοή.

Ο γιατρός θα κάνει τη διάγνωση και θα σας συστήσει την κατάλληλη αγωγή. Επίσης, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα αντιβιοτικά θα μας προφυλάξουν και θα αποτρέψουν την εξέλιξη μιας ιογενούς λοίμωξης σε μικροβιακή, γιατί απλά δεν έχουν τέτοιες ιδιότητες.

health.in.gr

Sports in

«Βόμβα»: Το αστρονομικό ποσό που δίνει το Άμπου Ντάμπι για τη διοργάνωση των επόμενων Final Four!

Αδιανόητη πρόταση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Euroleague

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024