Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών
Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα, Δευτέρα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους. Αιτία ήταν οι πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και ο φόβος αστυνομικής επέμβασης στα κτίρια του ιδρύματος εφόσον συνεχιστεί η απεργία.
Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα, Δευτέρα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους.
Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της Αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.
Ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να παρατείνει τις κινητοποιήσεις προχωρώντας σε δύο ακόμη 48ωρες απεργίες ως το τέλος της εβδομάδας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα