Bundesbank: Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης θα παραμείνει η γερμανική οικονομία
Σε «σταθερή πορεία ανάπτυξης» αναμένεται να παραμείνει η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία προβλέπει ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προοπτικών για εσωτερικές επενδύσεις. Προειδοποιεί, ωστόσο, για ενδεχόμενο κίνδυνο από την εισαγωγή κατώτατου μισθού.
Σε «σταθερή πορεία ανάπτυξης» αναμένεται να παραμείνει η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία προβλέπει ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προοπτικών για εσωτερικές επενδύσεις. Προειδοποιεί, ωστόσο, για ενδεχόμενο κίνδυνο από την εισαγωγή κατώτατου μισθού.
«Οι πιθανότητες είναι καλές και οι ανοδικές τάσεις στην γερμανική οικονομία θα επιβεβαιωθούν τους επόμενους μήνες», ανέφερε η τράπεζα στην μηνιαία έκθεσή της, τονίζοντας τις σημαντικές βιομηχανικές παραγγελίες του προηγούμενου διαστήματος ως ένδειξη διαρκούς ανάπτυξης στον βιομηχανικό τομέα.
Η Bundesbank προβλέπει ακόμη ότι το εξωτερικό εμπόριο θα μπορούσε το επόμενο διάστημα να αποτελέσει σημαντική πηγή ζήτησης, ενώ δεν διακρίνει σημάδια κάμψης της εσωτερικής κατανάλωσης.
Σε ό,τι αφορά την πολιτική χαμηλών επιτοκίων από την ΕΚΤ, η γερμανική κεντρική τράπεζα, επαναλαμβάνοντας την θέση του επικεφαλής της, Γενς Βάιντμαν, τονίζει ότι, παρά τους κινδύνους, είναι ορθή, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Στον τομέα της απασχόλησης, η Bundesbank εκτιμά ότι, λόγω της μετανάστευσης, θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός απασχολουμένων, αλλά ταυτόχρονα θα αυξηθεί ελαφρώς και το ποσοστό ανεργίας.
Την ανησυχία της εκφράζει, ωστόσο, η τράπεζα για τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, εάν, όπως ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες, εισαχθεί ο κατώτατος μισθός των 8,50 ευρώ την ώρα.
«Αυτή τη στιγμή ένας στους έξι εργαζόμενους κερδίζει λιγότερα από αυτό το ποσό», επισημαίνεται στην έκθεση.
Είναι ενδεικτικό ότι σε χθεσινή κοινή τους συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, οι επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler, BMW, Volkswagen και Opel προειδοποίησαν, ότι «εάν οι συνθήκες στην Γερμανία εξακολουθήσουν να γίνονται όλο πιο δύσκολες, θα πρέπει να σκεφτούμε και την μεταφορά της παραγωγής μας σε άλλες περιοχές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442