Bundesbank: Σε σταθερή πορεία ανάπτυξης θα παραμείνει η γερμανική οικονομία
Σε «σταθερή πορεία ανάπτυξης» αναμένεται να παραμείνει η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία προβλέπει ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προοπτικών για εσωτερικές επενδύσεις. Προειδοποιεί, ωστόσο, για ενδεχόμενο κίνδυνο από την εισαγωγή κατώτατου μισθού.
Σε «σταθερή πορεία ανάπτυξης» αναμένεται να παραμείνει η γερμανική οικονομία, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η οποία προβλέπει ότι η ανάκαμψη των εξαγωγών θα βοηθήσει στην ενίσχυση των προοπτικών για εσωτερικές επενδύσεις. Προειδοποιεί, ωστόσο, για ενδεχόμενο κίνδυνο από την εισαγωγή κατώτατου μισθού.
«Οι πιθανότητες είναι καλές και οι ανοδικές τάσεις στην γερμανική οικονομία θα επιβεβαιωθούν τους επόμενους μήνες», ανέφερε η τράπεζα στην μηνιαία έκθεσή της, τονίζοντας τις σημαντικές βιομηχανικές παραγγελίες του προηγούμενου διαστήματος ως ένδειξη διαρκούς ανάπτυξης στον βιομηχανικό τομέα.
Η Bundesbank προβλέπει ακόμη ότι το εξωτερικό εμπόριο θα μπορούσε το επόμενο διάστημα να αποτελέσει σημαντική πηγή ζήτησης, ενώ δεν διακρίνει σημάδια κάμψης της εσωτερικής κατανάλωσης.
Σε ό,τι αφορά την πολιτική χαμηλών επιτοκίων από την ΕΚΤ, η γερμανική κεντρική τράπεζα, επαναλαμβάνοντας την θέση του επικεφαλής της, Γενς Βάιντμαν, τονίζει ότι, παρά τους κινδύνους, είναι ορθή, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Στον τομέα της απασχόλησης, η Bundesbank εκτιμά ότι, λόγω της μετανάστευσης, θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός απασχολουμένων, αλλά ταυτόχρονα θα αυξηθεί ελαφρώς και το ποσοστό ανεργίας.
Την ανησυχία της εκφράζει, ωστόσο, η τράπεζα για τον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, εάν, όπως ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες, εισαχθεί ο κατώτατος μισθός των 8,50 ευρώ την ώρα.
«Αυτή τη στιγμή ένας στους έξι εργαζόμενους κερδίζει λιγότερα από αυτό το ποσό», επισημαίνεται στην έκθεση.
Είναι ενδεικτικό ότι σε χθεσινή κοινή τους συνέντευξη στην εφημερίδα Bild, οι επικεφαλής των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler, BMW, Volkswagen και Opel προειδοποίησαν, ότι «εάν οι συνθήκες στην Γερμανία εξακολουθήσουν να γίνονται όλο πιο δύσκολες, θα πρέπει να σκεφτούμε και την μεταφορά της παραγωγής μας σε άλλες περιοχές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
- Δημοσκόπηση: Αντίπαλο δέος στον Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Τι περικόπτουν οι πολίτες λόγω του νέου κύματος ακρίβειας
- Αικατερίνη Κουμαριανού: Ο ρόλος του Τύπου στην προετοιμασία και στην έκρηξη της Επανάστασης
- Το μήνυμα του Ναν για το game 5 με την Βαλένθια
- Καποδίστριας – Σελίδες από τη ζωή και το έργο του: Έρχεται αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Μεταβολικό Σύνδρομο: Όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής πιέζει τον οργανισμό
- Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060 – Μείωση του αναπαραγωγικού πληθυσμού κατά 35%
- «Ο Μοντέρο στο στόχαστρο Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442