Τρεις διακινητές αναζητά η αστυνομία για την τραγωδία στη Λευκάδα
Αναποδογυρισμένο σκάφος με μετανάστες εντοπίστηκε στην περιοχή Πάλαιρος Λευκάδας, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής. Από τους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό, δώδεκα εντοπίστηκαν νεκροί σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, ενώ 15 διασώθηκαν και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και έρευνες για να εντοπιστούν οι διακινητές.
Έρευνες σε σπίτια στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιεί η αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσει τους διακινητές που μετέφεραν στην Πάλαιρο τους 27 μετανάστες από τη Συρία, λίγο πριν από το ναυάγιο με τους 12 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά -τρία αγόρια και ένα κορίτσι- από τριών έως έξι ετών.
Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τις έρευνες και τις καταθέσεις των μεταναστών, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τρία άτομα, έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, που φέρεται να εμπλέκονται στη διακίνηση -χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή και άλλων ατόμων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν στην ευρύτερη περιοχή της Παλαίρου ένα φορτηγό κλειστού τύπου, με το οποίο εκτιμάται ότι έγινε η μεταφορά των μεταναστών.
Το τραγικό συμβάν συνέβη νωρίς το πρωί της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος στην Αιτωλοακαρνανία, απέναντι από τη Λευκάδα, όταν αναποδογύρισε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.
Αξίζει να σημειωθεί πως η βάρκα ήταν δεμένη με κάβο στην ακτή. Αξιωματικοί του Λιμενικού εκτιμούν πως οι σύγχρονοι δουλέμποροι εξανάγκασαν τους άτυχους μετανάστες να επιβιβαστούν βεβιασμένα στη βάρκα προκειμένου να φύγουν προς την Ιταλία προτού τους αντιληφθούν οι ελληνικές Αρχές.
{{{ map }}}Οι 15 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας, καθώς και στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας για προληπτικές εξετάσεις, ενώ αναμένεται η παραγγελία διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής για τις σορούς.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, «πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας ενημερώθηκε για την ύπαρξη αναποδογυρισμένου πλαστικού σκάφους (7–8 μέτρα περίπου), το οποίο βρισκόταν δεμένο με κάβο σε ακτή, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΑΙΡΟΣ».
»Με εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο έσπευσαν δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, όπου εντόπισαν 15 αλλοδαπούς στη στεριά καλά στην υγεία τους και 08 σορούς (4 ενήλικες και 4 παιδιά), οι οποίες περισυνελέγησαν από τα πλωτά περιπολικά.
»Στη συνέχεια, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν 4 επιπλέον σοροί εγκλωβισμένες στο αναποδογυρισμένο σκάφος, οι οποίες επίσης περισυνελέγησαν από τα πλωτά περιπολικά του Λιμενικού.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442