Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οι απολύσεις δεν είναι καλό πράγμα, λέει τώρα ο Αδωνις Γεωργιάδης

Σε αναδίπλωση μετά την κατακραυγή για τις δηλώσεις του, περί δόξας για το αυτονόητο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμεί να πιστώνεται στον ίδιο κι όχι στον Πολ Τόμσεν, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης την Παρασκευή. «Οι απολύσεις δεν είναι καλό πράγμα» είπε. Επί της ουσίας του θέματος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι προτιμά να προσλάβει νέους γιατρούς στο ΕΣΥ και οι ιδιώτες του ΕΟΠΥΥ να συνεχίσουν τη δουλειά τους στα ιδιωτικά ιατρεία τους.

Σε αναδίπλωση μετά την κατακραυγή για τις δηλώσεις του, περί δόξας για το αυτονόητο της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμεί να πιστώνεται στον ίδιο κι όχι στον Πολ Τόμσεν, προχώρησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Οι απολύσεις δεν είναι καλό πράγμα».

Επιχειρώντας να απαντήσει σε όσους υπενθυμίζουν πως έχει βάλει στοίχημα τον υπουργικό του θώκο ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Είχα πει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, αλλά το τι θα γίνει στον ΕΟΠΥΥ θα το πει η αξιολόγηση».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως για κάθε γιατρό που θα αποχωρεί από τον ΕΟΠΥΥ θα προσλαμβάνεται ένας στο ΕΣΥ και παρατήρησε: «Προτιμώ να μπαίνουν νέοι γιατροί στο ΕΣΥ που τους έχουμε ανάγκη, παρά κάποιους που δεν έχουμε ανάγκη και μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους στα ιδιωτικά ιατρεία τους».

Σημείωσε, δε, ότι «η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του λαού και όχι τους φόβους του ενός και του άλλου».

Μήνυση από την Τήνο

Απαντώντας για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δήμος Τήνου για σοβαρές ελλείψεις γιατρών, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι δεν υπάρχει ολιγωρία εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, καθώς έχει προκυρήξει θέσεις γιατρών, έχει νομοθετήσει την υποχρέωση του αγροτικού για τους νέους γιατρούς και έχει καταθέσει σχέδιο νόμου για τη μοριοδότηση επικουρικών γιατρών για την περιφέρεια.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά, πάντως, στο νησί έχουν κλείσει, λόγω έλλειψης γιατρών, τα τρία περιφερειακά ιατρεία, ενώ υπολειτουργεί το κέντρο υγείας με σοβαρότατα κενά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Τήνου, από 6 Δεκεμβρίου σταματά η συνταγογράφηση, η επιστημονική διευθύντρια και η αναπληρώτριά της στο κέντρο υγείας Τήνου ήδη παραιτήθηκαν, ενώ το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σύρου έχει αποστείλει έγγραφο με το οποίο επισημαίνει πως υπάρχουν σοβαροι κίνδυνοι για τη διασφάλιση της υγείας του πληθυσμού.

Η.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024