Δεν θα χαθεί το εξάμηνο, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας
Τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν και ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο. «Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία, η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Τη διαβεβαίωση ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν και ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
«Αυτή τη στιγμή οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν μία απεργία, η οποία έχει κηρυχθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Αθηνών, βγήκε και το ΣτΕ, το οποίο απέρριψε την προσφυγή τους και αυτή τη στιγμή, οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν το δικαίωμα να καταπατούν τα δικαιώματα μεγάλης πλειοψηφίας φοιτητών και ελληνικών οικογενειών» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι «θα σωθεί το εξάμηνο, γιατί ουσιαστικά τα μαθήματα αρχίζουν 10 – 15 Οκτωβρίου. Άρα έχουν χαθεί 3-4 εβδομάδες και αυτές θα αναπληρωθούν. Θα γίνει από την Πολιτεία για τα Πανεπιστήμια ό,τι πρέπει, για να μη χαθεί το εξάμηνο».
Σε ερώτηση εάν το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης του προβλήματος χωρίς να χρειαστεί η ενεργοποίηση αυτού του μέτρου.
«Εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα πανεπιστήμια τη Δευτέρα και την Τρίτη, από εκεί και πέρα δεν θα μπορούν να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των πανεπιστημίων» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ωραιόκαστρο: Αστυνομικοί έσωσαν δύο σκυλιά από το σπίτι της οικογενειακής τραγωδίας στη Λητή
- Μπήκε στην 8άδα ο Τζόκοβιτς – Ρεκόρ νικών στο Γουίμπλεντον από τον Σέρβο (vid)
- Τα κρίσιμα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στη Φιλοθέη: Πώς οι φλόγες κύκλωσαν τη βιομηχανική ζώνη [βίντεο]
- Οδύσσεια: Πρωτοφανές ψηφιακό μποϊκοτάζ με 350.000 dislikes για το cast που «πρόδωσε τον Όμηρο και την Ελλάδα»
- Ο Βοζίνια, το σενάριο για την Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι και οι ομάδες της Βραζιλίας
- Formula 1: Πήρε τη νίκη στο Σίλβερστοουν ο Λεκλέρκ (pics)


