Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή ρεύματος σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Το ζήτημα των διακοπών ρευματοδότησης υπερχρεωμένων καταναλωτών, θέτουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ενέργειας Γ.Μανιάτη, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θ.Πετράκο. Οι βουλευτές υπενθυμίζουν πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα τους, για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kwh τον μήνα για τις πολύ φτωχές οικογένειες και για τιμολόγηση της επιπλέον κατανάλωσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.
Το ζήτημα των διακοπών ρευματοδότησης υπερχρεωμένων καταναλωτών, θέτουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.
Οι βουλευτές επικαλούνται δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο οι διακοπές συνδέσεων έχουν ξεπεράσει φέτος τις 350.000 (έναντι 300.000 πέρσι).
«Οι περισσότερες εντολές διακοπής γίνονται σε σπίτια, αλλά το 30- 40% αυτών γίνονται σε καταστήματα και επιχειρήσεις που κλείνουν. Το μέγεθος του προβλήματος είναι σημαντικό, καθότι μόλις έξι στους δέκα καταναλωτές στους οποίους κόβεται το ρεύμα επανασυνδέονται σύντομα. Είναι τραγικό και απαράδεκτο το 40% των καταναλωτών που τους διακόπτεται το ρεύμα, να μην έχουν πρόσβαση στο αγαθό τις ενέργειας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση.
Στο παραπάνω πλαίσιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα τους, για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kwh τον μήνα για τις πολύ φτωχές οικογένειες (ποσότητα που «μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας») και για τιμολόγηση της επιπλέον κατανάλωσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νίκος Καρούζος: «Κι έτσι δεν έγινα δημοσιογράφος…»
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442