Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοψήφισμα για τα συριακά χημικά όπλα ζητά η αλβανική αντιπολίτευση

Δημοψήφισμα για τα συριακά χημικά όπλα ζητά η αλβανική αντιπολίτευση

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η αλβανική αντιπολίτευση την καταστροφή των χημικών όπλων του καθεστώτος Άσαντ επί του εδάφους της χώρας και καταθέτει αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος ο αλβανικός λαός για το ζήτημα. Η προοπτική καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου στη χώρα έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων εκ μέρους περιβαλλοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών που διαδηλώνουν σε καθημερινή βάση.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η αλβανική αντιπολίτευση την καταστροφή των χημικών όπλων του καθεστώτος Άσαντ επί του εδάφους της χώρας και καταθέτει αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος ο αλβανικός λαός για το ζήτημα.

Η προοπτική καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου στη χώρα έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων εκ μέρους περιβαλλοντικών οργανώσεων και της κοινωνίας των πολιτών που διαδηλώνουν σε καθημερινή βάση.

Κατόπιν σύσκεψης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, ο αρχηγός του Λουλζίμ Μπάσα ανακοίνωσε τη θέση της αντιπολίτευσης περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος, και τόνισε ότι θα κάνει επερώτηση στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα τις επόμενες μέρες για το συγκεκριμένο θέμα.

«Το Δημοκρατικό Κόμμα υπέβαλε σήμερα το αίτημα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα των χημικών όπλων. Σε ένα θέμα τόσο ζωτικής σημασίας πρέπει να αποφασίσουν οι Αλβανοί και με την ψήφο τους να καθορίσουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους» δήλωσε ο Μπάσα.

«Θεωρώ απαράδεκτη την καταστροφή των χημικών όπλων στην Αλβανία. Δεν έχουμε διστάσει ποτέ και δεν θα διστάσουμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον και την ασφάλεια των παιδιών μας, θα το κάνουμε τώρα και πάντοτε» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας της αλβανικής Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον διάδοχο του Έντι Ράμα, ότι «προσφέρθηκε οικειοθελώς στη Νέα Υόρκη για να καταστρέψει τα συριακά χημικά όπλα στην Αλβανία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024