Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην πόλη του Βαρδάρη!

Στην πόλη του Βαρδάρη!

Αν κάναμε μια σύντομη έρευνα για τη Θεσσαλονίκη, το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα πως το φθινόπωρο τής πάει πολύ. Κι αυτό είναι γεγονός! Βρείτε, λοιπόν, τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από το travelplan.gr και ετοιμαστείτε για ένα διήμερο στην πόλη του Βαρδάρη! Το φθινόπωρο τής πάει πολύ… Με όποιον καιρό κι αν πετύχετε τη Θεσσαλονίκη, ηλιόλουστη […]

Αν κάναμε μια σύντομη έρευνα για τη Θεσσαλονίκη, το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα πως το φθινόπωρο τής πάει πολύ. Κι αυτό είναι γεγονός! Βρείτε, λοιπόν, τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από το travelplan.gr και ετοιμαστείτε για ένα διήμερο στην πόλη του Βαρδάρη!

Το φθινόπωρο τής πάει πολύ… Με όποιον καιρό κι αν πετύχετε τη Θεσσαλονίκη, ηλιόλουστη ή βροχερά μελαγχολική, ένα είναι το σίγουρο: δεν άφησε ποτέ κανέναν παραπονεμένο!

Πάμε μια βόλτα, για να τη γνωρίσουμε καλύτερα και να δούμε όλους τους λόγους για τους οποίους αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης μοιάζει να είναι χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από το Λευκό Πύργο, το σήμα κατατεθέν της, καθώς μπροστά ο πλατύς θαλάσσιος ορίζοντάς της «κλείνεται» από τον επιβλητικό όγκο του Ολύμπου.

Το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης συνυπάρχει αρμονικά με τα πολυποίκιλα ιστορικά της στοιχεία, από αρχαιολογικούς χώρους μέχρι επιβλητικά βυζαντινά μνημεία. Η Θεσσαλονίκη διατηρεί ταυτόχρονα ένα ζεστό, ζωντανό, ανθρώπινο πρόσωπο όλες τις ώρες της ημέρας.

Αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε το κάστρο στην κορυφή της πόλης, απ’ όπου μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη, πανοραμική θέα. Η περιοχή ακριβώς κάτω από το κάστρο είναι το παλαιότερο τμήμα της πόλης και αξίζει πραγματικά να περιπλανηθείτε σε αυτό!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης φιλοξενεί άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα από διαφορετικές χρονικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Επιπλέον, στην πόλη της Θεσσαλονίκης βρίσκει κανείς πλήθος άλλων μουσείων, μεταξύ των οποίων το Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, το Εθνολογικό Μουσείο, την Πινακοθήκη Καλών Τεχνών, το Τεχνικό Μουσείο και, φυσικά, το χώρο της περίφημης ΔΕΘ (Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης). Αξίζει, επίσης, να επισκεφθεί κανείς τον εκθεσιακό χώρο όπου βρίσκεται ο Πύργος της Τηλεόρασης.

Στην πόλη υπάρχουν πολλές ανασκαφές και ευρήματα από την αρχαία και βυζαντινή εποχή, καθώς και πολλές παλαιές εκκλησίες. Ξεχωρίζει, φυσικά, ο Άγιος Δημήτριος, η κύρια εκκλησία της Θεσσαλονίκης και πολιούχος αυτής.

Ο ονομαστός Λευκός Πύργος είναι ένα κατάλοιπο από την τουρκική κατοχή της πόλης, που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Τέλος, δεν πρέπει να διαφύγουν την προσοχή σας τα ρωμαϊκά λουτρά, η ρωμαϊκή πλατεία, καθώς και η γνωστή Καμάρα, η Αψίδα του Γαλερίου, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Υπάρχουν, βέβαια, πολύ περισσότερα για να δει κανείς σε αυτήν την εκπληκτική πόλη, κι είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί κάμποσες ημέρες για να καλύψει τα πάντα!

*O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024